Справа про масові вбивства на Майдані: Апеляційний суд Києва скасував заочний арешт Януковича
Справа про масові вбивства на Майдані: Апеляційний суд Києва скасував заочний арешт Януковича

Справа про масові вбивства на Майдані: Апеляційний суд Києва скасував заочний арешт Януковича

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Віктора Януковича в рамках розслідування справи про масові вбивства на Майдані під час революції Гідності 18-20 лютого 2014 року.

Таке рішення було ухвалене колегією суддів Апеляційного суду столиці за результатами розгляду клопотання адвокатів Януковича про перегляд рішення Печерського райсуду від 12 травня поточного року, яким біглого експрезидента заочно взято під варту, пише УНІАН.

"Ухвалу Печерського районного суду від 12 травня 2020 року, якою задоволено клопотання щодо застосування стосовно Януковича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування строком до 10 липня 2020 року з правом внесення застави, - скасувати", - сказано в ухвалі Апеляційного суду столиці.

Зазначається, що суд також призначив новий розгляд в суді першої інстанції клопотання слідчого про обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 12 травня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу Януковичу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави. Янукович підозрюється в організації шляхом перевищення влади переслідувань та вбивств учасників масових акцій протесту 18-20 лютого 2014 року у Києві та інших містах України.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Разом з тим суд не визнав доведеною провину експрезидента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Відео Суд не задовольнив апеляцію у справі про держзраду Януковича

13 років за ґратами: Апеляційний суд Києва залишив без зміни вирок Оболонського районного суду, який дав президенту-втікачу Віктору Януковичу 13 років ув’язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України. Захист Януковича планує оскаржити це рішення вже у Верховному суді, бо вважає його політично вмотивованим. Утім, рішення Апеляційного суду означає одне: з цього моменту Янукович офіційно засуджений. Подробиці – у сюжеті ТСН.    

Суд не задовольнив апеляцію у справі про держзраду Януковича


 

 

Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader