У Кабміні пояснили, чому закрили ресторани попри "невеликий відсоток" заражень коронавірусом
У Кабміні пояснили, чому закрили ресторани попри "невеликий відсоток" заражень коронавірусом

У Кабміні пояснили, чому закрили ресторани попри "невеликий відсоток" заражень коронавірусом

Кабінет міністрів ухвалив рішення про закриття закладів громадського харчування у вихідні через те, що "багато людей заражаються дорогою до ресторанів".

Про це міністр КМУ Олег Немчінов заявив в інтерв'ю для "РБК-Україна".

"Справді, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий.

Але справа в тому, що дорогою до ресторану заражаються дуже багато людей.

Це як приклад, який озвучувався на урядовій нараді і під час засідання Кабміну", - висловився він.

За словами Немчінова, в Україні немає можливості проводити епіддослідження подібні до тих, що відбуваються в Китаї.

"Немає у нас такої системи, де в кожному будинку, на кожній вулиці є відповідальні люди, є система фактично повного відстеження контактів за мобільними телефонами тощо", - зазначив він.

У зв'язку із цим, додав міністр, з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, які пропонуються головному санітарному лікареві Віктору Ляшку.

"Він пропонує це міністру охорони здоров'я, він вносить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони спільно виносять це на уряд", - пояснив Немчінов.

Як повідомлялося, цими вихідними українські ресторани втратили майже третину обігу.

Водночас український прем'єр анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня.

Так, міські голови мають підготувати уряду свої пропозиції щодо подальшої співпраці з малим і середнім бізнесом, який зазнає збитків.

Джерело матеріала
loader
loader