У Варшаві поліція задіяла сльозогінний газ до учасників протесту проти заборони абортів
У Варшаві поліція задіяла сльозогінний газ до учасників протесту проти заборони абортів

У Варшаві поліція задіяла сльозогінний газ до учасників протесту проти заборони абортів

У польській столиці черговий протест через посилення заборони абортів в країні переріс у сутички із поліцією і застосуванням сльозогінного газу.

Про це повідомляє RMF24.

Поліція перекрила підходи до парламенту, кордонами силовиків та поліцейськими авто. Протестувальники рушили на площу Варшавського повстання. Поліція у гучномовці попереджала про епідемію, але люди ігнорували заклики дотримуватись дистанції та бути в масках, деякі протестувальники палили свічки і фаєри. Щоб вгамувати найактивнішій поліція під час сутичок  застосувала сльозогінний газ, кілька людей були затримані. 

Dziesiątki radiowozów przed Sejmem, setki funkcjonariuszy policji i Żandarmerii Wojskowej. Parlament nigdy nie był taką twierdzą. @RMF24pl pic.twitter.com/VzCJOx8b7i

— Patryk Michalski (@patrykmichalski) November 18, 2020

Очільник Варшави Рафал Тшасковський засудив дії поліції, він вважав неприпустимим застосовувати газ проти жінок, які були переважною більшістю на протесті, також підкреслив, що правоохоронці були в значно більшій кількості, тож такі заходи взагалі не потрібно було застосовувати. 

Przedstawiciele miasta byli obecni na miejscu i obserwowali sytuację. Jako prezydent @warszawa apeluję o powstrzymanie się przed nieuzasadnionymi działaniami i oczekuję wyjaśnień. Służby miejskie sprawdzają nagrania monitoringu. pic.twitter.com/zaxtXoyuUa

— Rafał Trzaskowski (@trzaskowski_) November 18, 2020

За його словами будуть досліджені записи із камер спостереження, щоб з'ясувати всі обставини. 

Нагадаємо, 22 жовтня Конституційний суд Польщі ухвалив рішення про те, щопереривання вагітності через патологію плоду не відповідає конституції країни. Ввечері того ж дня тисячі поляків вийшли на акції протесту. 

Автор:
Надія Роман
Джерело матеріала
loader
loader