"Розглядаємо комплексно" - Мінреінтеграції щодо повернення окупованих Донбасу і Криму
"Розглядаємо комплексно" - Мінреінтеграції щодо повернення окупованих Донбасу і Криму

"Розглядаємо комплексно" - Мінреінтеграції щодо повернення окупованих Донбасу і Криму

Процес реінтеграції Донбасу розглядається виключно у комплексі із Кримом. Єдиним цілим є питання щодо повернення тимчасово окупованих територій - півострова Крим та частин Донецької і Луганської областей.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, у п'ятницю, 20 листопада, передає пресслужба відомства.

За його словами, логіка необхідності об’єднання кейсів Донбасу та Криму була покладена в основу переформатування структури міністерства.

"Ми відійшли від регіональних директоратів, або департаментів, як це було раніше, коли існували окремі напрямки щодо Криму і окремо щодо Донецька з Луганськом. Тепер, коли ми говоримо про окуповані території, ми розглядаємо комплексно Крим і Донбас. Саме об’єднання цих двох кейсів дає нам у майбутньому перевагу у напрямку деокупації цих територій", - сказав Яременко.

Питання повернення Донбасу, як запевнив заступник міністра, на порядку денному разом із Кримом.

"Звісно, це не простий шлях, який перед нами попереду. Адже безпечна реінтеграція Донбасу потребуватиме колосальних зусиль і концентрації ресурсів.  РФ буде намагатись це використати у своїх інтересах для того, аби відвернути увагу від питання Криму задля легітимізації окупації українського півострова", - вважає Яременко.

Як повідомлялося раніше, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пояснило, що термін "анексія" є хибним щодо Криму. Згідно з українським законодавством, Кримський півострів включно із містом Севастополь є тимчасово окупованими Російською Федерацією територіями України.

Відео Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ

Остаточно припинити конфлікт на Сході, провести вибори в так званому ОРДЛО вже за кілька місяців, а до нового року обміняти полонених - всіх на всіх . Український варіант плану спільних кроків для ТКГ озвучив "Інтерфаксу-Україна" очільник нашої делегації Леонід Кравчук. Київ, зокрема, пропонує демілітаризувати окремі ділянки Донецької та Луганської областей, аби провести місцеві вибори уже 31 березня. Та щонайперше, каже Кравчук, всі збройні формування мають бути розпущені, а найманці й озброєння повинні полишити тимчасово окуповані території Сходу України. Також Київ має поновити контроль над кордоном і забезпечити на територіях так званих ОРДЛО нормальну життєдіяльність. Подробиці - у сюжеті.    

Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader