Медики на Волині блокували трасу через тримісячний борг за зарплатнею
Медики на Волині блокували трасу через тримісячний борг за зарплатнею

Медики на Волині блокували трасу через тримісячний борг за зарплатнею

На Волині  працівники обласної психлікарні вранці перекрили міжобласну трасу Луцьк-Рівне. Твердять, що три місяці сидять без зарплати, через це і вийшли на протест.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Вони півтори години поспіль ходили пішохідним переходом і от буквально щойно розійшлись. Як розповіли протестувальники, вони уже три місяці не отримують заплату. Востаннє їм заплатили аванс півтори тисячі гривень ще у серпні. «Ми ходимо просто волонтерами, може нас почують. Як ми маєм працювати, в нас так само діти, є потреби, так само комунальні треба платити», - кажуть працівники лікарні.

І хоча рух трасою жвавий, заторів вдалося уникнути, бо кожні десять хвилин протестувальники пропускали водіїв. Загалом шофери до акції протесту поставилися з розумінням. «Звичайно підтримуємо. Зарплату треба платити вчасно», - кажу водій із вимушеної стоянки.

Відео На Волині працівники обласної психлікарні перекрили міжобласну трасу

Заблокована траса. На Волині працівники обласної психлікарні вранці перекрили міжобласну трасу "Луцьк-Рівне". Твердять, що три місяці сидять без зарплати, через це і вийшли на протест. Дивіться пряме включення.  

На Волині працівники обласної психлікарні перекрили міжобласну трасу

Підтримати своїх підлеглих прибула і виконувачка обов’язків директора психлікарні. За словами чиновниці, фінансування забракло. Бо під час реформи об'єднали дві психлікарні, а бюджет лишився один. Таким чином без грошей сидять 6 сотень медиків - загальний борг перед ними 10 мільйонів гривень. «Національна служба здоров'я , з якою ми заключили договір, фінансує лише одну лікарню. Але нам приєднали ще одну лікарню, без фінансування. На місяць потрібно 5 млн 300, а отримуємо 2 млн 200, це може забезпечити потребу?», - каже в.о. директора Волинської обласної психлікарні Людмила Юрко.

Мітингували медики понад годину і хоча ніхто з керівництва району та області до них не приїхав, врешті розійшлися. Але якщо грошей не будет, то протестувати обіцяють знов, вже у Києві.

Автор:
Надія Роман
Джерело матеріала
loader
loader