"Не забудемо, не пробачимо!": у Мінську тисячі людей прощаються з убитим активістом
"Не забудемо, не пробачимо!": у Мінську тисячі людей прощаються з убитим активістом

"Не забудемо, не пробачимо!": у Мінську тисячі людей прощаються з убитим активістом

У Мінську прощаються з 31-річним активістом Романом Бондаренком, якого забили до смерті у дворі його ж будинку 11 листопада.

Участь у заходах взяли тисячі людей, повідомляють білоруські ЗМІ.

Зазначається, що панахида відбувається у Храмі Воскресіння Христового. Люди зайняли усю площу перед храмом, черга розтяглася приблизно на пів кілометра.

Небайдужі несуть червоні та білі троянди і гвоздики. Багато квітів перев'язані червоними і білими стрічками. Автомобілі, що їдуть повз, періодично сигналять.

Аби труну винесли з храму та віднесли до катафалку, люди утворили "живий" коридор.

Люди вигукують "Живе Білорусь!", "Я виходжу" (останні слова Романа - Ред.), "Рома, ти герой!", "Не забудемо, не пробачимо!". Деякі читають молитву "Отче наш".

Як повідомлялося, активіста побили 11 листопада. Чоловік хотів завадити невідомим у масках познімати біло-червоні прапори, розвішані під будинком. Протестувальники впевнені, Романа до смерті забили силовики у штатському – тоді як мінська міліція стверджувала, чоловік був п’яний і дворі стався побутовий конфлікт. На лікаря швидкої, який заперечив цю версію, напередодні відкрили кримінальну справу. 

Відео У Мінську прощаються з активістом, якого забили до смерті у дворі його ж будинку

У Мінську прощаються з 31-річним активістом Романом Бондаренком, якого забили до смерті у дворі його ж будинку 11 листопада. Чоловік хотів завадити невідомим у масках познімати біло-червоні прапори, розвішані під будинком. Протестувальники впевнені, Романа до смерті забили силовики у штатському – тоді як мінська міліція стверджувала, чоловік був п’яний і дворі стався побутовий конфлікт. На лікаря швидкої, який заперечив цю версію, напередодні відкрили кримінальну справу.

У Мінську прощаються з активістом, якого забили до смерті у дворі його ж будинку
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader