Одеський ексдепутат Марков заарештований в Москві за контрабанду скіфського золота
Одеський ексдепутат Марков заарештований в Москві за контрабанду скіфського золота

Одеський ексдепутат Марков заарештований в Москві за контрабанду скіфського золота

Екс-депутата Одеської міськради і  екс-члена Партії регіонів України Олега Маркова затримали в Росії за підозрою у контрабанді скіфського золота. Хорошевський суд Москви заарештував Маркова на два місяці.

Про це пише ТАСС, посилаючись на пресслужбу суду.

За даними ЗМІ, суддя задовольнив клопотання слідства і обрав Олегу Маркову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Чоловікові вручили підозру за ч. 1 ст. 226.1 (Незаконне переміщення через кордон РФ культурних цінностей у великих розмірах) ККРФ.

олег марков
Думська

Як додає ТАСС, Марков був затриманий силовиками на території одного з бізнес-центрів в центрі Москви за підозрою у збуті золотих виробів періоду Залізного віку.

Водночас, за словами адвоката самого підозрюваного Сергія Булаєва, він не визнає провину і має намір оскаржити рішення суду.

"За версією слідства, він нібито намагався збути ювелірні прикраси, які відносяться до скіфському золоту. Свою провину в цьому злочині він не визнає", - сказав Булаєв.

Захисник підкреслив, що експертиза вилучених у Маркова виробів ще не проводилася. "З нашої точки зору, слідство не довело факт того, що золоті вироби незаконно через кордон РФ перевіз саме Марков. А збут ювелірних виробів, навіть представляють історичну цінність, сам по собі не є злочином. Так що ми обов'язково будемо оскаржувати рішення відправити Маркова під варту", - розповів Булаєв.

Додамо, що Олег Марков - брат засновника всеукраїнської політичної партії "Родіна" Ігоря Маркова. Останнього у грудні 2014 року МВС України оголосило у розшук як "особу, яка переховується від суду". 

Нагадаємо, у Миколаївській області біля села Скоболево "чорні археологи" розрили скіфське поховання. Такі могили облаштовували лише для знаті і ховали разом з коштовностями. Саме їх і шукали копачі. Поліція встановила особи тих, хто розграбував курган. Утім, їх поки не називають і не затримують. 

Відео "Чорні археологи" перетворили скіфський курган на копань, завглибшки з 5-поверхівку

"Чорні археологи" повернулися до скіфського кургану. Це виявила комісія, яка приїхала зі столиці задокументувати збитки, завдані унікальному похованню. Замість кургану нині – копань, завглибшки з 5-поверхівку. Поліція досі не встановила ні замовників, ані виконавців робіт. Натомість археологи побачили свіжі сліди копачів і в перший же день роботи зробили унікальне відкриття. Детальніше – у сюжеті.  

"Чорні археологи" перетворили скіфський курган на копань, завглибшки з 5-поверхівку

 

Джерело матеріала
loader
loader