Ворог вдарив з гранатометів по українських військових: як минула доба в зоні ООС
Ворог вдарив з гранатометів по українських військових: як минула доба в зоні ООС

Ворог вдарив з гранатометів по українських військових: як минула доба в зоні ООС

За минулу добу збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили режим тиші на Донбасі. На щастя, бойових втрат і поранень серед українських військовослужбовцівне було.

Про це сьогодні, 21 листопада, повідомив повідомленні пресцентр Об'єднаних сил Більше своїй сторінці у Facebook.

"У районі населеного пункту Шуми ворог застосував стрілецьку зброю, а неподалік Кам’янки, Водяного, Піщевика, Павлопіля та Авдіївки – стрілецьку зброю та гранатомети різних систем. Також, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного, окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ використовуючи заборонені міни ПОМ-2", - розповіли в штабі.

У відомстві додають, що від початку 21 листопада вздовж лінії розмежування спостерігається тиша, вогневих провокацій із боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

"Підрозділи, залучені до проведення Операції Об’єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов режиму припинення вогню, що вступили в дію 27 липня 2020 року та готові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю", – зазначають українські захисники.

Нагадаємо, в ОБСЄ підтвердили, що бойовики збройних формувань РФ продовжують приховано зосереджувати військову технікута озброєння на тимчасово непідконтрольній Україні території, нехтуючи Мінськими домовленостями.

Відео Як триває розмінування Донбасу на гроші уряду Нідерландів

Уряд Нідерландів надав чотири мільйони євро на програму гуманітарного розмінування Донбасу. Мета у іноземних донорів глобальна і амбітна - повністю очистити планету від мін та касетних боєприпасів до 2025 року. Насправді на Сході України роботи з розмінування тривають вже не перший рік. Та найгірше, що кінця тим зусиллям геть не видно.

Як триває розмінування Донбасу на гроші уряду Нідерландів

 

Джерело матеріала
loader
loader