Вперше в історії Франції експрезидент опинився на лаві підсудних: починається суд над Саркозі
Вперше в історії Франції експрезидент опинився на лаві підсудних: починається суд над Саркозі

Вперше в історії Франції експрезидент опинився на лаві підсудних: починається суд над Саркозі

Ніколя Саркозі стане першим ексочільником Франції, який опиниться на лаві підсудних.

Про це розповіли 23 листопада у ТСН.12:00.

Вже сьогодні у Парижі розпочнеться суд за звинуваченнями у корупції та зловживанні впливом. Зокрема, колишньому президенту Франції закидають спробу підкупити суддю. Саркозі обіцяв гарну посаду в обмін на інформацію про розслідування справи щодо фінансування його передвиборчої кампанії. Разом з експрезидентом у справі проходить і його адвокат.

Слід зауважити, що Ніколя Саркозі свою провину заперечує. Він очолював Францію від 2007 до 2012 року. Саркозі - це другий французький колишній президент, якого судили. Але саме на лаві підсудних до нього ніхто з колишніх очільників держави не з'являвся. Жаку Шираку колись вдалось уникнути цієї процедури за станом здоровя.

Відео Ніколя Саркозі стане першим ексочільником Франції, який опиниться на лаві підсудних

Президент у суді - Ніколя Саркозі стане першим ексочільником Франції, який опиниться на лаві підсудних. Вже сьогодні у Парижі почнеться суд за звинуваченнями у корупції та зловживанні впливом. Зокрема, колишньому президенту Франції закидають спробу підкупити суддю. Саркозі обіцяв гарну посаду - в обмін на інформацію про розслідування справи щодо фінансування його передвиборчої кампанії. Разом з експрезидентом у справі проходить і його адвокат. Ніколя Саркозі свою провину заперечує.

Ніколя Саркозі стане першим ексочільником Франції, який опиниться на лаві підсудних
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, Саркозі та його адвокат звинувачуються в корупції, незаконному тиску і спробі отримати секретну судову інформацію. Торік слідство встановило, що політик, який у 2007-2012 роках обіймав головну посаду в державі, витратив на переможну для себе передвиборчу кампанію вдвічі більше за встановлений ліміт коштів, для чого використовував фіктивні рахунки. Правоохоронні органи підозрюють, що до фінансування тоді ще кандидата Саркозі доклався лівійський диктатор Муамар Каддафі. 

Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader