Білоруському опозиціонерові Бабарику висунули обвинувачення
Білоруському опозиціонерові Бабарику висунули обвинувачення

Білоруському опозиціонерові Бабарику висунули обвинувачення

Комітет державної безпеки Білорусі висунув офіційне обвинуваченняу білоруському опозиціонеру Віктору Бабарику.

Заарештованому опозиціонерові висунули обвинувачення за двома статтями, повідомляється на офіційному сайті КДБ.

Бабарика звинувачують в отримання хабарів організованою групою в особливо великому розмірі, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великому розмірі.

Перша стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до 15 років. Санкція другої -  це позбавлення волі на термін від чотирьох до семи років. Крім того, обидві статті передбачають позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Слід зауважити, що звинувачення щодо отримання хабарів висунуто заступникам голови правління "Білгазпромбанку" Сергію Шабану, Олександру Ільясюку, Кирилу Бадею, Дмитру Кузьмичу, колишнім першому заступнику голови правління Олексію Задойку і заступнику голови правління Сергію Доброльоту. Засновнику ТОВ "Активлізинг" Віктору Кобяку висунуто обвинувачення в даванні хабаря у великому розмірі.

"Усі фігуранти повністю визнали свою провину в інкримінованих злочинах, за винятком Віктора Бабарико", - йдеться в повідомленні КДБ.

Як повідомлялося, перед президентськими виборами в Білорусі Центральна виборча комісія не допустила до виборів колишнього главу "Белгазпромбанку" Віктора Бабарико. 

Через затримання Бабарико і Валерія Цепкала у Білорусі почалися протести. Крім того, для виборів президента вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів - зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарика та Валерія Цепкала. 

Відео Білоруська опозиція отримає нагороду за свободу думки від Європарламенту

Премію Сахарова отримає білоруська опозиція. У Брюсселі оголосили переможця щорічної нагороди від Європейського парламенту, яку вручають за свободу думки. Цьогоріч переможцем стали не конкретні особи, а "демократична опозиція білорусі, представлена координаційною радою, ініціативою хоробрих жінок,  а також політиками і діячами громадянського суспільства".  Представниками цієї опозиції назвали Світлану Тихановську, нобелівську лауреатку Світлану Алєксієвич, активісток Марію Колесникову, Ольгу Ковалькову та Вероніку Цепкало. Саме вони стали ініціаторами створення Координаційної ради, яка виступає проти Олександра Лукашенка. Подробиці – у сюжеті.    

Білоруська опозиція отримає нагороду за свободу думки від Європарламенту
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader