Марченко підтвердив, що підвищення мінімалки відклали: «Є важливіше»
Марченко підтвердив, що підвищення мінімалки відклали: «Є важливіше»

Марченко підтвердив, що підвищення мінімалки відклали: «Є важливіше»

Підвищення мінімалки відклали на півроку

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко під час ефіру програми «Право на владу» заявив, що обіцяне зростання мінімальної зарплати до 6 500 грн. в липні скасовується, підвищення обіцяють тільки в грудні 2021 року.

Таке рішення він пояснив побоюванням зростання цін і «шокових вливань в економіку, які впливають на інфляцію».

«Це пояснюється тим, що у нас відбуваються шокові вливання в економіку, які впливають на інфляцію. Ми подискутували з нашими партнерами, і зрозуміли, що є важливіше і нам дійсно краще відкласти до кінця року. 1 грудня є більш оптимальним терміном для введення мінімальної зарплати на рівні 6 500 гривень», - зазначив Марченко.

Будемо раді Вам в Telegram та Viber!

Перша редакція проекту держбюджету на наступний рік передбачала підвищення мінімальної зарплати до 6 тис. грн. з 1 січня 2021 року і 6,5 тис. грн. - з 1 липня.

На сьогодні мінімальна заробітна плата в Україні становить 5 тис.грн.

Міністр соцполітики Марина Лазебна, яка в студії не була присутня, але була на зв'язку, повідомила, що схвалений урядом проект бюджету на 2021 рік не передбачає скорочення жодної соціальної виплати. 

«Як міністр соціальної політики, і, напевно, як людина, вам скажу: так, звичайно, я б хотіла більше грошей на соціальні програми, на соціальні ініціативи, але є об'єктивна реальність і треба це враховувати», - сказала Лазебна.

Міністр соцполітики також нагадала, що в зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати підвищується ще і мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів, яким виповнилося 65 років, у кого є повний стаж, на 400 гривень. 

Лазебна уточнила, що вже в січні пенсіонери, які підпадають під цю категорію, отримають вказане підвищення. 

У липні буде реалізовуватися програма підвищення пенсій особам, яким виповнилося 75 років. 

Також підвищення в 500 гривень отримають 80-річні пенсіонери.

«Всі ці речі в бюджеті 2021 року є, тому я б дуже просила політиків не сіяти паніку», - зазначила міністр соцполітики Марина Лазебна.

Портал MY.UA повідомляв, що Кабмін схвалив проект державного бюджету на 2021 рік і відправив його на друге читання в парламент.

В ПФУ роз'яснили, хто з наступного року може йти на пенсію. Які пенсійні зміни очікують українців вже з 2028 року - дізнайтеся більше на MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader