У Кремлі відповіли на заяву президентки Молдови Санду щодо Придністров'я
У Кремлі відповіли на заяву президентки Молдови Санду щодо Придністров'я

У Кремлі відповіли на заяву президентки Молдови Санду щодо Придністров'я

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів на заяву новообраної президентки Молдови Маї Санду щодо російських миротворців у Придністров'ї.

Як повідомляють "РИА Новости", речник Путіна сказав, що Москва розраховує на обговорення теми миротворців і відсутність "різких рухів".

"Росія виконує дуже важливі функції, і, безумовно, зміна якогось статус-кво, який ґрунтується на дусі і букві міжнародного права, може призвести до серйозної дестабілізації", - сказав представник Кремля.

Пєсков також зазначив, що контакти з командою Санду ведуться на дипломатичному рівні.

Варто зазначити, що раніше новообрана президентка Молдови Мая Санду виступила за виведення російських військ і вивезення боєприпасів з території Придністров'я. Вона запропонувала замінити миротворчі сили на місію цивільних спостерігачів під егідою ОБСЄ.

Відео Молдовська поразка Кремля: Мая Санду посіла найвищу державну посаду у країні

Тектонічний зсув відбувся у Молдові - ще одна жінка - на найвищій державній посаді. Новообрану Майю Санду і розгром ще чинного до січня президента Додона уже називають принизливою поразкою Кремля. Західна преса вважає  вибори у нашої сусідки своєрідним референдумом. Головне питання якого - Росія чи Європа?  

Молдовська поразка Кремля: Мая Санду посіла найвищу державну посаду у країні
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader