Міноборони вперше зробило покупку через Агентство НАТО
Міноборони вперше зробило покупку через Агентство НАТО

Міноборони вперше зробило покупку через Агентство НАТО

Першою закупівлею для ЗСУ стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2

Це перша успішна закупівля через Агентство без участі посередників

Міністерство оборони України зробило першу в історії закупівлю військових товарів через Агентство НАТО з підтримки і постачання.

Про це повідомила місія України при НАТО.

«Вітаємо Міноборони з самостійним виходом на міжнародні конкурентні ринки! Завершилась перша в історії Міноборони закупівля без посередників військових товарів через Агентство НАТО для потреб ЗСУ», – йдеться у повідомленні.


Вітаємо @DefenceUA з самостійним виходом на міжнародні та конкурентні ринки! Завершилась перша в історії Міноборони закупівля без посередників військових товарів через @NSPA_NATO для потреб ЗСУ. pic.twitter.com/7MmpKVd3Xk

— UKR Mission to NATO (@UKRinNATO) November 30, 2020


Першою закупівлею для потреб Збройних сил України стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2.

До слова, серійне виробництво новітньої артилерійської установки «Богдана»може розпочатися через два роки. У 2018 році Україна презентувала власну колісну САУ-2С22 Богдана, гармата якої має натівський калібр 155-мм. Розробкою САУ займається Краматорський завод машинобудування.

Крім того Україна успішно випробувала новітню РСЗВ «Буревій». Система залпового вогню «Буревій» має замінити застарілі «Урагани» радянського виробництва.

У 2020 році Міноборони анонсувало закупівлі чеські гаубиці Dana M2. У міністерстві  заявили, що Dana M2 має достатню автоматизацію, щоб швидко наводитися на ціль та вражати її, і «характеризується високою гнучкістю та автономністю гармати».

 Читайте також: 
  • Бджоли проти меду. Як НАБУ долає корупцію в «оборонці»
  • На руїнах «Укроборонпрому». Чи перетвориться гусениця у дев’ять прекрасних метеликів?


 

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader