Нардепи вдвічі збільшили зарплати своїм помічникам через "залишок коштів у бюджеті"
Нардепи вдвічі збільшили зарплати своїм помічникам через "залишок коштів у бюджеті"

Нардепи вдвічі збільшили зарплати своїм помічникам через "залишок коштів у бюджеті"

Помічники-консультанти народних депутатів України в грудні 2020 року отримають зарплату вдвічі вищу, ніж зазвичай. Таке рішення обґрунтовують тим, що на законодавчу діяльність до кінця року залишився залишок невитрачених бюджетних коштів.

Відповідну постанову №4449 ухвалили парламентарі 3 грудня за поданням членів комітету з питань регламенту, етики та роботи Верховної Ради.

Згідно з проєктом постанови, помічникам-консультантам вдвічі збільшили місячний фонд для оплати праці на грудень. На місяць їхня зарплата зросте з 25 прожиткових мінімумів (52,5 тис. грн) до 50 прожиткових мінімумів (105 тисяч грн). Відповідно, якщо із зарплатою працюють два помічники, кожен з них зможе отримувати по 52,5 грн.

Нардеп від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв прокоментував таке рішення:

"Щоб ви зрозуміли: щойно Верховна Рада збільшила вдвічі зарплатню помічникам нардепів у грудні 2020-го (постанова 4449). Це за бюджетної дірки небаченого розміру й нестачі коштів на все, під час заборгованості зарплат бюджетникам, яка щомісяця зростає, таке марнотратство!" – написав він на своїй сторінці Facebook.

Щоб ви зрозуміли: щойно Верховна Рада збільшила вдвічі зарплатню помічникам нардепів у грудні 2020 (постанова 4449). Це...

Опубліковано Volodymyr Ariev Четвер, 3 грудня 2020 р.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ще на рік переніс реалізацію постанови про підвищення мінімальних зарплат вчителів до трьох прожиткових мінімумів мінімального окладу. Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що наразі держава не може собі цього дозволити, особливо в період пандемії, коли потрібно підтримати одночасно пенсіонерів, медиків, освітян.

Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader