Урочисте шикування та відкриття музею: в Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ
Урочисте шикування та відкриття музею: в Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ

Урочисте шикування та відкриття музею: в Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ

Урочисте шикування та підняття державного прапора. Найчисленніший вид Збройних сил України – Сухопутні війська – відзначають свій день народження. Саме 12 грудня 1991 року вони з'явилися в незалежній Україні.

Тепер кожен може познайомитися з їхньою історією – бо сьогодні відкрили цілий Музей Сухопутних військ. Першим відвідувачем його була воєнкор "5 каналу" Євгенія Китаєва.

На плацу командування Сухопутних військ урочисто було відкрито пам'ятний знак. Його присвятили усім військовослужбовцям, які обороняли і продовжують обороняти країну в Російсько-Українській війні. На ньому зображено три бійця різних видів військ – піхотинець, танкіст і армієць армійської авіації. Поблизу пам'ятника встановили символічну лампадку у вигляді розірваної гільзи від снаряду.

Сьогодні відкрили і музей, присвячений історії Сухопутних військ. Подвиги військових розділені по визначних сторінках історії війни на Сході України – бої за Слов'янськ, Ізварине, Донецький аеропорт, Дебальцеве. Армійці та рідні загиблих принесли сюди особисті речі українських героїв.

На плечі Сухопутних військ лягає левова доля бойових завдань на фронті. У травні 2017-го розпочалося створення нових бойових бригад. Нині Сухопутні війська налічують 19 механізованих та танкових бригад. До складу цього роду військ входять і ракетні, і артилерійські підрозділи – таких нині 10. А ще тут війська армійської авіації, протиповітряна оборона, війська зв'язку, інженерні війська та інші.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні відзначали День Збройних сил.

Джерело матеріала
loader
loader