Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії ще на пів року
Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії ще на пів року

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії ще на пів року

Члени Європейського Союзу продовжили економічні санкції проти Росії на пів року. Рада ЄС прийняла рішення продовжити обмежувальні заходи до 31 липня 2021 року.

Про це у четвер, 17 грудня, повідомляє пресслужба Ради Євросоюзу.

"Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити обмежувальні заходи, що діють в даний час відносно окремих секторів російської економіки", - йдеться в заяві Ради.

Нагадаємо, лідери ЄС під час саміту у Брюсселі у четвер, 10 грудня, погодили подовженняще на пів року - до кінця липня 2021 року - економічних санкцій проти Росії через порушення нею територіальної цілісності України. Європейські лідери констатували, що прогресу в імплементації мінських домовленостей не відбулося, тому санкції проти Росії підлягають подовженню. 

Вперше санкції проти РФ у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів у ЄС запровадили у 2014 році. Щоразу вони оновлюються.

Так, посли Європейського Союзу 9 вересня проголосували за подовження санкцій проти РФ за незаконну анексію Криму. Також антиросійські обмеження поширили на росіян, які брали участь у будівництві Керченського мосту. 

Відео У Брюсселі прийняли антиросійські санкції за агресію в Україні – вони діятимуть до липня 2021 року

Антиросійські санкції за агресію в Україні. Європейські лідери на пів року подовжили обмеження проти Москви. Відповідне рішення ухвалили на зустрічі в Брюсселі. Санкції за анексію Криму та агресію на Сході України діятимуть до липня 2021 року. Європейські лідери констатували, що не відбулося прогресу в імплементації мінських домовленостей, тож обмеження триватимуть.  

У Брюсселі прийняли антиросійські санкції за агресію в Україні – вони діятимуть до липня 2021 року
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader