Важке озброєння і мінометний вогонь: в штабі ООС розповіли про другу за кілька тижнів провокацію бойовиків
Важке озброєння і мінометний вогонь: в штабі ООС розповіли про другу за кілька тижнів провокацію бойовиків

Важке озброєння і мінометний вогонь: в штабі ООС розповіли про другу за кілька тижнів провокацію бойовиків

Протягом поточної доби, 17 грудня, на Донбасі в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Серед українських військових бойових втрат і поранень немає. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

"Противник вдруге за кілька тижнів на тому ж напрямку вдався до застосування артилерійських систем великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем", - йдеться в повідомленні.

Так, починаючи від ночі, збройні формування РФ відкривали вогонь поблизу Водяного, що на Приазов'ї. Спершу вони застосували міномети 82-го калібру та гранатомети різних систем. На ранок, на цьому ж напрямку, бойовики використали вже важке озброєння – артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти та 82-х міліметрові міномети.

Втретє режим припинення вогню російські найманці порушили біля цього ж населеного пункту, знову відкривши вогонь з гранатометів.

"Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога", - повідомляють в штабі.

Водночас, як зазначають у штабі ООС, на всіх інших ділянках лінії розмежування ситуація залишається спокійною. А також запевняють, що обстановка в районі проведення ООС і надалі контрольована українськими воїнами.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 16 грудня, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню.

Відео Чому бойовики змушують українців оформлювати паспорти "ЛДНР"

Ситуація з коронавірусом на тимчасово окупованих територіях Донбасу складна. За словами очільників Луганської та Донецької військово-цивільних адміністрацій, там лікують від пневмонії, а такої хвороби, як COVID-19, просто "немає". З десяти людей, які перетинають єдине  КПВВ в Луганській області, яке працює,  сім-вісім мають коронавірус. Відкриття ще двох КПВВ Росія і бойовики просто блокують. До того ж, змушують українців оформлювати їх фейкові паспорти, інакше будь-які майнові операції будуть просто заблоковані. Про проблеми людей на лінії фронту, російську пропаганду та шлях до миру ТСН.ua поговорив з очільником Луганської ВЦА Сергієм Гайдаєм.

Чому бойовики змушують українців оформлювати паспорти "ЛДНР"
Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader