Гатили із гранатометів та кулеметів: бойовики чотири рази порушили перемир'я на Донбасі
Гатили із гранатометів та кулеметів: бойовики чотири рази порушили перемир'я на Донбасі

Гатили із гранатометів та кулеметів: бойовики чотири рази порушили перемир'я на Донбасі

Протягом поточної доби, 19 грудня, на Донбасі в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Серед українських військових бойових втрат і поранень немає. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, вранці, неподалік Південного бойовики відкривали вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, кілька пострілів здійснили і зі стрілецької зброї. В цей же час російські найманці застосували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберний кулемет поблизу українських позицій і в районі населеного пункту Шуми.

Згодом, збройні формування РФ відкривали вогонь і біля Авдіївки, використавши для своїх провокацій великокаліберні кулемети.

А на Приазов’ї, неподалік Водяного, з перетином лінії розмежування було зафіксовано проліт БПЛА бойовиків. Його подальше застосування зупинили дії українських засобів РЕБ.

"Вогневі провокації окупантів не несли загрози життю наших військовослужбовців, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Українські воїни і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога", - йдеться в повідомленні.

В штабі запевняють, що обстановка в районі проведення ООС і надалі контрольована українськими воїнами.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 18 грудня, в районі проведення ООС було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Активність бойовиків спостерігалася поблизу населених пунктів Водяне та Авдіївка.

Відео Бойовики передали тіло загиблого військового українській стороні

Тіло українського військового, який загинув на окупованій території, бойовики передали українській стороні. Спочатку у Тристоронній контактній групі повідомляли, що військовий 14 грудня самовільно перейшов на непідконтрольну Україні територію і начебто помер від алкогольної чи наркотичної інтоксикації. Натомість видання "Цензор.нет" оприлюднило результати судмедекспертизи, в якій причиною смерті вказано удушення.    

Бойовики передали тіло загиблого військового українській стороні
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader