Розстріл жандармів у Франції: нападника знайшли мертвим в автівці
Розстріл жандармів у Франції: нападника знайшли мертвим в автівці

Розстріл жандармів у Франції: нападника знайшли мертвим в автівці

Чоловіка, який у Франції 23 грудня розстріляв трьох жандармів, знайшли мертвим. До його пошуків залучалися сотні правоохоронців.

Про це у Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

Попередньо, нападника знайшли мертвим в автівці. Причини смерті не повідомляються.

"Зловмисника знайшли мертвим", - заявив він.

Як стало відомо, напад на жандармів стався всередині будинку, куди їх викликала жінка через домашнє насильство. Так, побачивши потерпілу на даху, вони намагалися її врятувати.

Нападник же перебував в будинку і вистрілив по двом жандармам, коли вони увійшли всередину. Один з них загинув. Після цього чоловік застрелив ще двох жандармів на вулиці і нібито підпалив будинок.

Згідно з інформацією у французьких ЗМІ, серед вбитих жандармів: 21-річний, 45-річний та 37-річний чоловіки. Четвертий - отримав поранення, але не смертельні. Також нічого не загрожує і життю жінки.

Своєю чергою, президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття у зв'язку із загибеллю трьох жандармів.

"Вони втрутилися, щоб врятувати жінку, яка стала жертвою домашнього насильства. Троє жандармів були вбиті, четвертий поранений. Нація поділяє біль сімей. Вони захищали нас, ризикуючи своїм життям. Вони наші герої", - написав Макрон.

Ils intervenaient pour secourir une femme victime de violences conjugales dans le Puy-de-Dôme, trois gendarmes ont été tués, un quatrième blessé. La Nation s'associe à la douleur des familles. Pour nous protéger, nos forces agissent au péril de leur vie. Ce sont nos héros.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 23, 2020

Нагадаємо,  раніше повідомлялося, що у Франції в департаменті Пюї-де-Дом в комуні Амбер невідомий чоловік влаштував стрілянину і вбив трьох жандармів. Після злочину він втік.

Джерело матеріала
loader
loader