"Ми медичних видань не читаємо": У Кремлі прокоментували статтю лікарів "Шаріте" про отруєння Навального
"Ми медичних видань не читаємо": У Кремлі прокоментували статтю лікарів "Шаріте" про отруєння Навального

"Ми медичних видань не читаємо": У Кремлі прокоментували статтю лікарів "Шаріте" про отруєння Навального

У Кремлі не читали публікацію в медичному журналі Lancet, в якій лікарі берлінської клініки "Шаріте" у подробицях описали обстеження і лікування отруєного "Новачком" російського опозиціонера Олексія Навального. 

Про це журналістам заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, передають "Інтерфакс" і Meduza. 

"Ми медичних видань не читаємо", - сказав Пєсков.

Попри те, що журналісти відзначили, що після виходу статті в журналі інформація про отруєння Навального є в публічному доступі, Пєсков їм відповів:

"Ні. Інформація, яка вимагалася, вона в публічному доступі відсутня. Ми її досі не отримали. У цьому плані нічого не змінилося". Пропозицію журналістів замовити аналіз статті для російських лікарів Пєсков відхилив: "Ми не бачимо у цьому сенсу". 

Нагадаємо, у своїй статті німецькі лікарі описують симптоми, які були у Навального, та вплив антидоту (протиотрути - Ред.) на лікування. Медики констатують, що в опозиціонера діагностували характерну для отруєння фосфорорганічними речовинами клінічну картину.

За запитом "Шаріте" німецька військова лабораторія провела дослідження і встановила, що проти Навального використовували нервово-паралітичну речовину групи "Новачок". Ці висновки підтвердили в ОЗХЗ.

У Росії притримуються версії, що, якщо російські лікарі не виявили сліди отруєння у Навального, це означає, що на російській території він не був отруєний. 

Кремль стверджує, що досі не отримав від Німеччини та ОЗХО запитуваної інформації про те, що трапилося з російським політиком. А як на пресконференції заявив президент РФ Володимир Путін, без цих даних в Росії "неможливо розслідувати" те, що трапилося.

Відео Чому Навальний дзвонив Кудрявцеву о 7 ранку: пояснюють психологи

Історія, схожа на фільм про Бонда, або найзухваліший крок російського опозиціонера Навального. Так пишуть іноземні ЗМІ, які не припиняють обговорювати дзвінок російського опозиціонера Навального одному з його ймовірних "отруйників". Цю телефонну розмову світові ЗМІ називають великою ганьбою та приниженням для ФСБ.  Ще цікавий факт, дзвонив Навальний Кудрявцеву о 7 ранку. Такий час, на думку білоруського відомого медика і блогера  Андрія Бєловєшкіна, було обрано не випадково. Чому - розкажемо далі.

Чому Навальний дзвонив Кудрявцеву о 7 ранку: пояснюють психологи
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader