Папа Римський у різдвяному посланні згадав про Україну
Папа Римський у різдвяному посланні згадав про Україну

Папа Римський у різдвяному посланні згадав про Україну

У цьогорічному різдвяному посланні глава Католицької церкви, серед іншого, побажав Україні миру та щоб дотримувався режим припинення вогню.

Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Понтифік побажав миру усім людям, виокремивши конфлікти в Україні й Нагірному Карабасі.

"Нехай же cин Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, а також у східних регіонах України, та сприянні діалогу як єдиному шляху, що веде до миру та примирення", — сказав Папа Франциск.

Франциск у промові згадав про відкриття вакцин від короновірусу, назвавши цю подію проблиском надії у період непевності.

"Але щоб це світло могло просвітити ввесь світ і принести надію, воно повинно бути доступним для всіх", – наголосив він, зазначивши, що "не можемо також дозволити, аби нас переміг вірус індивідуалізму".

"Прошу всіх: керівників держав, підприємства, міжнародні організації підтримувати співпрацю, а не конкуренцію, та подбати про вирішення отримання вакцини для всіх, особливо, для найуразливіших і потребуючих в усіх регіонах планети. На першому місці – найуразливіші та потребуючі", — сказав глава Католицької церкви.

Відео Останні приготування до Різдва: у християн західного обряду нині Святвечір

Останні приготування до Різдва. У християн західного обряду нині Святий вечір. У більшості країн Різдво відзначатимуть дуже скромно через пандемію коронавірусу. Велелюдних заходів не буде взагалі, а родинні – в дуже обмеженому форматі. Подробиці – у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Останні приготування до Різдва: у християн західного обряду нині Святвечір
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Джерело матеріала
loader
loader