Кулеба пояснив, чи вплине вето Трампа на фінансову допомогу Україні
Кулеба пояснив, чи вплине вето Трампа на фінансову допомогу Україні

Кулеба пояснив, чи вплине вето Трампа на фінансову допомогу Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що накладення вето президентом США Дональдом Трампом на проєкт оборонного бюджету не вплине на допомогу Україні.

Про це очільник закордонного відомства сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ.

"Жодного стосунку вето Трампа до допомоги Україні не має, бюджет заветований абсолютно з інших причин. Я даю вам стовідсоткові гарантії, що після того, як вето буде подолане або ситуація буде вирішена якимось іншим чином, сума підтримки України залишиться. Більше того, я переконаний, що наступного року загальна підтримка Сполученими Штатами України не просто збережеться, а ще посилиться. І ми будемо над цим наполегливо працювати", - підкреслив Кулеба.

За словами міністра, оборонний бюджет США передбачає військову підтримку Україні на суму 250 млн дол.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у середу, 23 грудня, наклав вето на проєкт військового бюджету на 2021 фінансовий рік. 

Відео Помилування від Трампа: президент виправдав ключових осіб розслідування про втручання Росії у вибори США

Дональд Трамп помилував ключових фігурантів розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016-го року. Серед них - скандальний політтехнолог Віктора Януковича та очільник передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт. Ще один помилуваний - давній радник президента США, політконсультант і лобіст Роджер Стоун. Його засудили за неправдиві свідчення у конгресі. У переліку помилуваних фігурує також Чарльз Кушнер - він сват Трампа, його син Джаред одружений з донькою американського президента Іванкою. Загалом Трамп помилував та пом`якшив вироки 29 засудженим особам.  

Помилування від Трампа: президент виправдав ключових осіб розслідування про втручання Росії у вибори США
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Джерело матеріала
loader
loader