Японія закрила кордони для громадян всіх країн
Японія закрила кордони для громадян всіх країн

Японія закрила кордони для громадян всіх країн

Рішення про закриття кордонів ухвалене через виявлення нового штаму коронавірусу

Фото: Bloomberg

Рішення про заборону вʼїзду для іноземців вступає в дію 28 грудня

3 28 грудня Японія повністю закриває кордони для відвідувачів з усіх інших країн світу. Як повідомляє Nikkei, до кінця січня перетинати кордони держави зможуть лише громадяни Японії та іноземці зі статусом японських резидентів.

Уряд вирішив закрити кордони у зв'язку зі зростанням захворюваності на коронавірус – протягом останніх трьох днів добовий приріст не опускається нижче від 3 тис, а 25 грудня було підтверджено понад 3,7 тис нових випадків, що є абсолютним максимумом з часу від початку пандемії.

Крім того, у країні підтвердили як мінімум п'ять випадків зараження новий штамом коронавірусу, який у середині грудня виявили у Великобританії.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Від початку пандемії в Японії коронавірусом заразилося понад 218 тис. осіб, із них більше ніж 3 тис. померли.

Про виявлення нового типу коронавірусу, через який темпи поширення захворювання в деяких регіонах Великобританії різко зросли, 15 грудня повідомив міністр охорони здоров'я Сполученого Королівства Метт Генкок. До того моменту у країні підтвердили понад 1 тис. випадків зараження новим видом вірусу в 60 районах країни.

Через поширення «англійського» штаму коронавірусу влада Ізраїлю прийняла рішення про віднесення всіх інших країн світу до «червоної зони».

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader