Сьогодні окупанти здійснили збройну провокацію біля Березового на Донеччині
Сьогодні окупанти здійснили збройну провокацію біля Березового на Донеччині

Сьогодні окупанти здійснили збройну провокацію біля Березового на Донеччині

Сьогодні зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню / фото УНІАН

Сьогодні російсько-окупаційні війська на Донбасі здійснили провокаційний обстріл біля населеного пункту Березове в Мар'їнському районі Донецької області.

Як йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил, сьогодні зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.

"Надвечір у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Березове російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в бік українських позицій зі стрілецької зброї. Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших військовослужбовців, тому вогонь у відповідь вони не відкривали", - йдеться у зведенні.

Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає.

Також повідомляється, що сьогодні сапери ДСНС розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 37 вибухонебезпечних предметів.

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій з 19 по 25 грудня обстежили майже 25 га прифронтових територій на Донбасі, вилучили та знешкодили 572 вибухонебезпечних предмети.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил.

Всього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 8953,11 га території та 23,1 га акваторії, вилучили та знешкодили 61 тис. 95 вибухонебезпечних предметів.

Також повідомляється, що в пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали допомогу, зокрема домедичну та психологічну, 96 особам.

З початку проведення ООС надано допомогу 79 тис. 24 особам.

Ситуація на Донбасі: що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби, 25 грудня, в районі проведення ООС було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню. Під мінометний обстріл потрапив приватний сектор населеного пункту Водяне на Приазов’ї, постраждалих не було.
  • В районі Шумів російські окупанти поранили українського воїна
  • Пораненим на Донбасі бійцям Сухопутних військ виплатять по 3-5 тисяч гривень премій
  • На півночі окупованого Криму помітили колону військової техніки РФ (відео)
  • Окупанти вчора гатили з мінометів і гранатометів, але отримали "адекватну відповідь" – штаб ООС

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юлія Петриченко

Джерело матеріала
loader
loader