Сотні британців втекли з-під карантину на гірськолижному курорті в Швейцарії
Сотні британців втекли з-під карантину на гірськолижному курорті в Швейцарії

Сотні британців втекли з-під карантину на гірськолижному курорті в Швейцарії

Сотні британських туристів залишили престижний гірськолижний курорт Верб'є у Швейцарії після того, як їх зобов'язали до десятиденного карантину.

Про це повідомляє The Guardian.

Минулого тижня британський прем'єр Борис Джосон оголосив про виявлення нового штаму COVID-19, який може бути більш заразним за попередників.

Після цього уряд Швейцарії зобов'язав усіх відвідувачів, які прибули до країни із Великої Британії після 14 грудня, піти на десятиденну самоізоляцію.

Нова вимога, зокрема, поширилася на сотні туристів, які планували провести різдвяні канікули у селі Верб'є, яке місцеві називають "маленьким Лондоном".

Зазначається, що в зимовий сезон кількість британців тут зазвичай сягає 20%.

Цьогоріч швейцарські урядовці відстежили на курорті 420 відвідувачів із Великої Британії, їм усім було наказано піти на карантин.

Втім, щонайменше половині туристів вдалося втекти.

"Чимало з них залишалися на карантині впродовж дня, перш ніж вирушити в дорогу під покровом темряви", - розповів представник адміністраці муніципалітету Багнес Жан-Марк Сандос.

За його словами, власники готелі помітили від'їзд своїх британський гостей лише після того, як ті "не відповіли на дзвінки зі своїх номерів" чи "не з'їли приготовані для них страви".

"Оскільки польоти між Швейцарією і Великою Британією були скасовані з неділі 20 грудня, спочатку було неясно, куди пропали туристи", - продовжив Сандос.

Згодом виявилося, що дехто з туристів поїхав до Франції.

Там також закриті гірськолижні курорти, проте "люди хоча б можуть вийти на свіже повітря", - додав Сандос.

Тим часом у виданні Sonntags.

Zeitung пишуть про "прояви ксенофобії" щодо британців з боку інших туристів.

"Будь-яка людина, яка розмовляє англійською, викликає підозру", - йдеться у повідомленні.

"Впродовж кількох днів я перебувала під загальною підозрою.

Це було нестерпно", - розповіла пенсіонерка з Лондона, яка самоізолювалася у своєму другому будинку в Верб'є.

За словами Сандоса, минулий тиждень для курорту Верб'є, який щороку відвідують близько 50 тисяч туристів, став одним із найгірших за увесь час.

Зокрема, неочікувано розповзлися чутки про те, що село стало епіцентром коронавірусу.

У зв'язку із цим сюди відмовилося їхати чимало швейцарських відпочивальників.

Раніше Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VOC – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники.

За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, вірус може бути на 70% більш заразним.

Британські вчені вважають, що новий штам COVID-19 "VOC 202012/01" є на 56% більш заразним за попередників, і в наступному році він може призвести до збільшення показника госпіталізацій та смертей.

У коментарі ТСН.

ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці.

Джерело матеріала
loader
loader