Трамп підписав бюджет на 2021 рік із $900 млрд допомоги економіці, який називав "ганебним"
Трамп підписав бюджет на 2021 рік із $900 млрд допомоги економіці, який називав "ганебним"

Трамп підписав бюджет на 2021 рік із $900 млрд допомоги економіці, який називав "ганебним"

Чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19.

Про це увечері в неділю, 27 грудня, повідомляє The Hill.

Голова держави погодив відповідний законопроєкт зі своєї приватної резиденції Мар-а-Лаго на Палм-Біч у Флориді. Раніше він назвав його "ганебним". Нагадаємо, Трамп наполягав на збільшенні передбаченої для американців стимулюючої виплати до двох тисяч доларів.

Зазначається, що підпис американського очільника відновлює посилену допомогу по безробіттю, термін дії якої закінчився в неділю, та запобігає так званому "шатдауну" уряду, який міг призупинити роботу опівночі в понеділок.

Водночас Трамп звернувся до Конгресу із наступним закликом: "Я хочу значно зменшити марнотратні витрати і збільшити гроші для американського народу у вигляді 2 тисяч доларів для дорослого та 600 доларів для дитини".

Він додав, що "надішле Конгресу перероблену версію проєкту, пункт за пунктом, із офіційним запитом про його анулювання та вилучення цих витрат".

Конгрес США схвалив законопроєкт 21 грудня. Згідно із ним більшість американців отримає стимулюючу виплату в розмірі 600 доларів, а щотижневі виплати по безробіттю зростуть на 300 доларів.

Водночас сотні мільярдів доларів підуть на підтримку сфери охорони здоров'я, вакцинацію від коронавірусу, субсидії для постраждалих підприємств, ресторанів та театрів, фінансування шкіл, медичних установ тощо. 

Відео Дональд Трамп покидає Білий дім – які рішення він ухвалив наостанок

Прощання зі скандалом. Дональд Трамп покидає Білий дім із гучними рішеннями, які важко зрозуміти навіть деяким його соратникам. Він відмовляється ділитися з Байденом секретними матеріалами, які мав би вже йому передати. То привласнює собі офіційні акаунти в твіттері президента Сполучених Штатів і Білого дому. І відмовляється передавати своїх підписників, хоча свого часу отримав їх у спадок від Обами.

Дональд Трамп покидає Білий дім – які рішення він ухвалив наостанок
ТСН. Тиждень
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader