У Сербії митники знайшли велику колекцію антикваріатних предметів з України
У Сербії митники знайшли велику колекцію антикваріатних предметів з України

У Сербії митники знайшли велику колекцію антикваріатних предметів з України

Вартість знайденого оцінюватимуть на експертизі.

На сербському кордоні митники у ніч проти 29 грудня запобігли спробі контрабанди багатої археологічної колекції з понад двох тисяч предметів антикваріату різних періодів. Така колекція була виявлена ​у вантажівці з румунськими номерами, якою керував 46-річний громадянин Сербії.

Про це повідомляє Міністерство фінансів Сербії.

"Під час детального огляду транспортного засобу було встановлено, що кабіна вантажівки та бічний ящик для інструментів були заповнені незадекларованими антикварними речами різних періодів: Бронзового віку, Візантійського періоду, Середньовіччя, а також предметів давніх слов’ян та кельтів", - йдеться у повідомленні.

Всього митники нарахували 2113 предметів, серед яких найчисленнішими є підвіски, персні, різні інструменти та зброя. 

"Серед декоративних предметів є браслети, брошки, шпильки, а також затиски для волосся, тоді як серед зброї було багато наконечників для списів, стріл, сокир і навіть булави. Серед предметів повсякденного користування колекція також містить кілька ложок, голок, різців, ключів, шпор, пряжок ременів, ґудзиків та монет", - зазначають сербські митники.

З огляду на розмір та різноманітність колекції, визначити вартість без експертної оцінки неможливо, і всі предмети будуть передані на експертизу. 

"Виявивши порушення, водій сказав митникам, що колекція не його, але він погодився перевезти її з України в Сербію за невелику плату, і що йому сказали, що хтось зв’яжеться з ним після його прибуття в країну", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, члена угорської соціалістичної партії MSZP Жолта Легиня спіймали на контрабанді цигарок на кордоні з Україною.

Відео Скрипка Страдіварі та "Кобзар" за 50 тисяч євро – українські митники затримали контрабандистів

Контрабандна старовина. На пункті пропуску "Ягодин" силовики затримали чоловіка, який намагався вивезти із України прижиттєве видання "Кобзаря". На аукціонах таке коштує майже 50 тисяч євро. В СБУ кажуть, що затриманий був кур'єром. У нього також виявили понад 200 срібних монет та прикрас часів Кельтської та Римської культур. Саму книжку мали вивезти на замовлення європейських клієнтів. А от на кордоні з Румунією затримали болгарина зі скрипкою, датованою 1687 роком. Митники вважають, що її міг зробити сам Страдіварі.  

Скрипка Страдіварі та "Кобзар" за 50 тисяч євро – українські митники затримали контрабандистів
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Джерело матеріала
loader
loader