Землетрус у Хорватії: постраждало посольство України, є нові жертви
Землетрус у Хорватії: постраждало посольство України, є нові жертви

Землетрус у Хорватії: постраждало посольство України, є нові жертви

Будівля посольства України в Хорватії пошкоджена через землетрус. 29 грудня у МЗС зазначили, що співробітники диппредставництва не постраждали.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Ще 28 грудня одразу два потужні землетруси вранці сколихнули Хорватію – поштовхи потужністю понад 5 балів зафіксували поблизу Загреба. Найбільше руйнувань у містах Петриня та Сісак - у будинках потріскалися стіни, пошкоджені фасади та вибиті шибки. Місцеві страшенно налякалися, коли почало трусити, тікали з будинків у чому були, без речей і документів. В Словенії задля запобіжного заходу призупинили роботу атомної електростанції після двох таких сильних землетрусів. 

Відео У Хорватії через два потужні землетруси десятки людей залишися без домівок

Одразу два потужні землетруси вранці сколихнули Хорватію. Поштовхи зафіксували поблизу Загреба. Найбільше руйнувань у містах Петриня та Сісак. У будинках потріскались стіни, пошкоджені фасади та вибиті шибки. За попередніми оцінками, кілька десятків квартир зараз непридатні для життя. У зоні стихійного лиха чекають хорватських президента та прем’єр-міністра.  

У Хорватії через два потужні землетруси десятки людей залишися без домівок
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

29 грудня Хорватію знову сколихнув потужний землетрус. Магнітуда підземних поштовхів становила 6,3 бала. Опинилося в епіцентрі і найбільше потерпіло  місто Петриня. Там загинула дитина, ще кілька людей лишаються під завалами. Мер каже, зруйновано чи не половину міста. Нині там працюють надзвичайники і фахівці "Червоного Хреста". Не обійшла стихія і Загреба - у хорватській столиці більшість будинків лишилася без світла. 

Землетрус у Хорватії_7
Associated Press
Землетрус у Хорватії_4
Associated Press

За останіми даними, число жертв землетрусу в Хорватії збільшилася до семи. За інформацією агентства ХІНА, тіло чоловіка, який працював органістом у церкві в населеному пункті недалеко від міста Сисак, було виявлено під завалами будівлі. В даний час йдуть роботи по усуненню наслідків руйнування.

Відео У Хорватії через потужний землетрус магнітудою 6,3 бала загинула дитина

Загибла дитина і зруйновані будинки - Хорватію знову сколихнув потужний землетрус. Магнітуда підземних поштовхів становила 6,3 бала. Напередодні країна постраждала від менш потужного землетрусу. Нові ж поштовхи відбулися фактично там само. Опинилося в епіцентрі і найбільше потерпіло  місто Петриня. Там загинула дитина, ще кілька людей лишаються під завалами. Мер каже, зруйновано чи не половину міста. Нині туди прямують надзвичайники і фахівці "Червоного Хреста". Не обійшла стихія і Загреба - у хорватській столиці більшість будинків лишилася без світла.

У Хорватії через потужний землетрус магнітудою 6,3 бала загинула дитина
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Яна Коваль
Джерело матеріала
loader
loader