Парламент Британії схвалив торгову угоду з ЄС: що далі
Парламент Британії схвалив торгову угоду з ЄС: що далі

Парламент Британії схвалив торгову угоду з ЄС: що далі

Палата громад парламенту Британії у середу, 30 грудня схвалила торгову угоду з Європейським союзом. За ухвалення законопроєкту проголосували 521 депутат, проти - 73.

Тепер законопроєкт повинен пройти процедуру третього читання, однак не виключено, що вона стане формальною, оскільки Консервативна партія, Лейбористська партія вже заздалегідь заявили про те, що підтримають угоду, повідомляє BBC.

Після цього 31 грудня документ повинен перейти на розгляд членів верхньої Палати лордів.

Умови угоди вступлять в дію від 1 січня наступного року.

Раніше цього ж дня торговельну угоду між ЄС і Британією підписали глава Ради Європи Шарль Мішель і президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Це справедлива та збалансована угода, яка повністю захищає основні інтереси Європейського союзу та створює стабільність і передбачуваність для громадян і компаній", - заявив Мішель під час підписання.

Нагадаємо, що 24 грудня Британія і ЄС таки узгодили, як співіснуватимуть після Brexit. 31 грудня Сполучене Королівство остаточно мало розлучитися з ЄС. І з початку року британські товари втратили би право вільного переміщення через європейські кордони. Вони проходили би всі процедури контролю і могли би годинами стояти на митниці. 

Відео Лондон і Брюссель таки узгодили, як співіснуватимуть після Брекзиту

Домовилися в останню мить. Британія і ЄС таки узгодили, як співіснуватимуть після Брекзиту. 31 грудня Сполучене Королівство остаточно мало розлучитися з ЄС. І з початку року британські товари втратили би право вільного переміщення через європейські кордони. Вони проходили би всі процедури контролю і могли би годинами стояти на митниці.  

Лондон і Брюссель таки узгодили, як співіснуватимуть після Брекзиту
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader