В Офісі прокурора назвали причини, з яких відкликали клопотання про арешт Татарова
В Офісі прокурора назвали причини, з яких відкликали клопотання про арешт Татарова

В Офісі прокурора назвали причини, з яких відкликали клопотання про арешт Татарова

Прокурор Офісу генпрокурора відкликав клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заступнику голови Офісу президента з кількох причин, зокрема, на підставі вимог статті 185 КПК України і виявленого порушення вимог КПК.

Про це поінформували в ОПУ.

Так, дослідивши матеріали, які додано до клопотання, встановлено, що в діях підозрюваних, імовірно, може бути присутній склад іншого кримінального правопорушення, пов'язаного із корупцією. Це, як пояснюється, не надає права звернення до суду з клопотанням про арешт.

Крім того, заступнику керівника Офісу президента повідомили про підозру із порушеннями вимог ст. 481 КПК України неуповноваженою особою.

"Що підтверджується судовою практикою, зокрема, Вищого антикорупційного суду. Попри зупинення права на заняття адвокатською діяльністю, він не втратив статус адвоката", - йдеться в документі.

Такі порушення вимог надалі можуть призвести до того, що суд визнає зібрані докази недопустимими. Втім, після надходження матеріалів досудового розслідування з НАБУ, слідчими СБУ та прокурорами Офісу генпрокурора буде надано оцінку доказам та ухвалять відповідні рішення.

Варто зазначити, що 28 грудня заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову знову не змогли обрати запобіжний захід. На засідання Вищого антикорупційного суду не з'явилися прокурори. Через це суддя змушений був перенести слухання на 30 грудня.

Нагадаємо, раніше суд також переносили через те, що Генеральна прокуратура передала справу Татарова від Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України. У НАБУ назвали такі дії незаконними.

Заступник глави Офісу президента фігурує в справі компанії "Укрбуд" про збитки державі на 80 мільйонів гривень через операції з квартирами для Нацгвардії.

Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader