Нову підозру ексголові "Укравтодору" до Польщі направили українські прокурори та слідчі ДБР
Нову підозру ексголові "Укравтодору" до Польщі направили українські прокурори та слідчі ДБР

Нову підозру ексголові "Укравтодору" до Польщі направили українські прокурори та слідчі ДБР

Прокурори Офісу Генпрокурора спільно зі слідчими Держбюро розслідувань направили до Польщі письмове повідомлення про вручення підозри колишньому в.о. очільнику "Укравтодору". Його підозрюють, зокрема, в умисному невиконанні рішення суду.

Про це інформує пресслужба ОГПУ.

Так, прокурори дійшли висновку, що упродовж 2017-2019 років , в.о. "Укравтодору" умисно не виконував рішення місцевого суду та Верховного Суду про поновлення на посаді начальника Служби автомобільних доріг в одній з областей України, активно перешкоджаючи їхньому виконанню. Наймовірніше, йдеться про Славоміра Новака, який перебував на зазначеній посаді від 2016 до 2019 року.

У результаті, як зазначається, "Укравтодор" отримав штрафи, а колишнього посадовця попередили про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень. У вересні 2019 року посадовець завершив виконавче провадження у зв’язку з направленням повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. В того ж місяця за власним бажанням він пішов з посади та повернувся до Польщі.

Наразі йдеться про ч. 3 ст. 382 КК України - "Умисне невиконання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, рішення та постанови суду, що набрали законної сили, а також перешкоджання їх виконанню". У разі доведення вини, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

Нагадаємо, польські слідчі знайшли схованку ексглави Укравтодору Новака з мільйоном євро готівкою. 

Раніше повідомлялося, що Славоміра Новака затримали у Польщі вранці 20 липня. Його підозрюють у "корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей". У НАБУ згодом уточнили, що Новака підозрюють в одержанні хабарів за двома епізодами. Перший стосувався будівництва доріг в Україні, інший - стосувався створення спільного підприємства в Польщі з однією з міжнародних компаній, яка будує дороги. 

Усі подробиці про гучне затримання Славоміра Новака читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео Суд Варшави заарештував на три місяці колишнього очільника "Укравтодора" Новака

Суд Варшави заарештував на три місяці Славоміра Новака та двох його спільників. Колишнього польського міністра транспорту та екс-очільника "Укравтодору" підозрюють у корупції та відмиванні грошей. Нагадаємо, Новака, який три роки очолював Укравтодор, затримали у Польщі у понеділок - в рамках спільної польсько-української спецоперації. За даними слідчих, він використовував службове становище в Україні для отримання неправомірної вигоди. Кошти - пізніше легалізував у Польщі.

Суд Варшави заарештував на три місяці колишнього очільника "Укравтодора" Новака
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader