Трамп погрожував владі Джорджії, якщо та не "знайде" для нього голоси – аудіозапис
Трамп погрожував владі Джорджії, якщо та не "знайде" для нього голоси – аудіозапис

Трамп погрожував владі Джорджії, якщо та не "знайде" для нього голоси – аудіозапис

Видання Washington Post опублікувало аудіозапис розмови, в якій президент США Дональд Трамп вимагає від держсекретаря штату Джорджія Бреда Раффенспергера перерахувати голоси президентських виборів на свою користь.

"Тож дивись. Все, що я хочу зробити, це таке. Я просто хочу знайти 11 780 голосів, що на один більше, ніж ми маємо. Тому що ми виграли цей штат. Ви знаєте, що вони зробили, і ви це не розкриваєте. Це кримінальний злочин, кримінальний злочин. І ви не можете допустити цього. Це великий ризик для вас і для вашого юриста", – казав Трамп у розмові.

Він повторював, що ніяк не міг програти у Джорджії, що це "неможливо", що він "переміг із перевагою в сотні тисяч голосів".

Як вказує видання, глава Білого дому часто змінював манеру спілкування під час розмови зі своїм однопартійцем-республіканцем – намагався його задобрити, просив щось зробити і погрожував кримінальними наслідками.

У свою чергу Раффенспергер і його радник запевняли Трампа, що той володіє неправдивими даними, переконували в точності підрахунку голосів у штаті та наполягали що президент покладається на "розвінчані теорії змови".

Ще за 4 години до оприлюднення запису президент США згадав про свою розмову з держсекретарем Джорджії у Twitter.

"Учора я говорив із держсекретарем Бредом Раффенспергером про округ Фултон та фальсифікацію виборів у Джорджії. Він не хотів або не міг відповісти на такі запитання як щодо афери "бюлетенів під столом", знищення бюлетенів, "виборців" не зі штату, "мертвих" виборців тощо. Він взагалі нічого не тямить!" – написав він.

I spoke to Secretary of State Brad Raffensperger yesterday about Fulton County and voter fraud in Georgia. He was unwilling, or unable, to answer questions such as the “ballots under table” scam, ballot destruction, out of state “voters”, dead voters, and more. He has no clue!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 січня 2021 р.

Нагадаємо нещодавно новообраний президент Джо Байден звинуватив Трампа у безвідповідальності й попередив про "руйнівні наслідки".

Джерело матеріала
loader
loader