Ілон Маск став найзаможнішою людиною світу: сотні мільярдів
Ілон Маск став найзаможнішою людиною світу: сотні мільярдів

Ілон Маск став найзаможнішою людиною світу: сотні мільярдів

Гендиректор компанії Tesla, що є також засновником SpaceX, Ілон Маск став найбагатшою людиною світу.

Причиною тому стали зрослі котирування Tesla.

Як змінилася ціна акцій компанії Tesla

За підсумками четверга, 7-го січня 2021-го року, вартість акцій компанії зросла на цілих 4,8%, тим самим, підвищивши фінансовий стан Маска до понад $ 185 млрд.

Зазначимо, що на початку минулого року у Ілона Маска було значно менше - в $ 27 мільярдів. Однак протягом 2020 го рівень капіталізації Tesla стрімко пішов вгору і станом на сьогоднішній день він перевищив $ 750 мільярдів. Зазначимо, що такий результат відповідає підвищенню ціни на 743 відсотка.

Ілон Маск став найзаможнішою людиною світу: сотні мільярдів - Фото 1

Свіжі новини - в Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Таким чином, Ілон Маск досяг "звання" найбагатшої людини світу і очолив список мільярдерів в Bloomberg, про що в агентстві повідомили 7-го січня 2021-го року.

Тривалий час головним конкурентом по фінансовому стану для Маска був глава інтернет-підприємства Amazon Джефф Безос. Саме Безос з осені 2017-го року очолював рейтинг з 500 головних багатіїв.

Як відомо, після розлучення Джеффа Безоса з дружиною Маккензі Скотт, йому довелося позбутися майже четвертої частини всіх акцій Amazon. Крім того, в минулому році він віддав близько 680 мільйонів доларів (554 мільйонів євро) на благодійні цілі.

Що відомо про постачання електрокарів Tesla в 2020-му році

У перші дні січня в компанії Tesla повідомили про те, що за підсумками 2020 року їй були випущені і поставлені для покупців рекордно багато електричних автомобілів, а саме - 499 550.

Таким чином, рівень збуту американської компанії виріс на 36 відсотків, якщо порівняти з показником 2019-го року. Так, Tesla максимально наблизилася до виконання плану випуску половини мільйона машин.

За період жовтень-грудень споживачами було отримано 180 570 електромобілів. До цього рекордним вважався показник, встановлений за третій квартал 2020 року. Тоді компанія випустила і поставила 140 тисяч автомобілів.

Варто зазначити, що на літо 2021-го року заплановано старт роботи заводу Tesla в Німеччині. Фабрику будують в муніципалітеті Грюнхайде поблизу Берліна. Там збираються займатися випуском електромобілів Model 3 і Model Y. Показник обсягу виробництва повинен досягти 500 тис. одиниць на рік.

Читати інші новини України та світу ви можете в стрічці новин сайту MY.UA.

Раніше ми пропонували вам поглянути на прекрасний тюнінг для ЗАЗ-1102 «Таврія».

Не пропустіть наші гарячі новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Джерело матеріала
loader
loader