Після штурму Капітолія в США відкрили 25 справ щодо внутрішнього тероризму
Після штурму Капітолія в США відкрили 25 справ щодо внутрішнього тероризму

Після штурму Капітолія в США відкрили 25 справ щодо внутрішнього тероризму

У США після масштабного штурму будівлі Конгресу від 6 січня відкрили щонайменше 25 справ щодо внутрішнього тероризму. 

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив член Палати представників Джейсон Кроу, який напередодні зустрівся із американським міністром армії Райаном Маккарті.

"Маккарті заявив, що щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм було відкрито внаслідок нападу на Капітолій", - заявив конгресмен. За його словами, у протестувальників вилучили, зокрема, вогнепальну зброю, "коктейлі Молотова", вибухові пристрої та пластикові стяжки.

Міністр також розповів про "можливі майбутні загрози з боку терористів", зокрема в день інавгурації Джозефа Байдена, яка відбудеться у Вашингтоні 20 січня. Зазначається, що Міноборони США "спільно з федеральними та місцевими правоохоронними органами" нині працюють "для координації підготовки заходів безпеки".

Раніше повідомлялося, що у США підвищили заходи безпеки для членів Конгресу, що прямують до Вашингтона напередодні інавгурації.

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоб висловити йому підтримку і почали штурм будівлі. Конгрес тимчасово зупинив засідання.

Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей. Щонайменше 40 протестувальників постали перед судом.

Серед затриманих внаслідок штурму Капітолія знайшлися російськомовні. На суді одній людині знадобився перекладач з російської мови.

ФБР вивчає докази можливого планування деякими протестувальниками з Капітолія вбивства конгресменів чи взяття заручників.

Тим часом Twitter вперше в історії назавжди забанив чинного президента США Дональда Трампа, пояснивши це прагненням запобігти можливому насильству. 

Нагадаємо, що чинному американському президентові загрожує найкоротший імпічмент в історії США. Зокрема, члени Палати представників Конгресу США від Демократичної партії закличуть чинного віцепрезидента Майкла Пенса до усунення Дональда Трампа з посади. Трампу закидають підбурювання до заколоту.

Відео Спроба імпічменту Трампа і масові арешти: чим закінчиться штурм Капітолію для США

Понад два десятки арештів і друга спроба імпічменту Трампа. Америка оговтується від штурму Капітолію, який може мати дуже значні наслідки. Зокрема для соцмереж, які вперше в історії змушені цензурувати чинного президента своєї країни. Поки демократи сперечаються, чи варто загострювати становище спробою демонстративно усунути Трампа від влади, до миру американців закликають з іншого боку океану.  

Спроба імпічменту Трампа і масові арешти: чим закінчиться штурм Капітолію для США
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader