На Донбасі відремонтували водогін "Горлівка-Торецьк" попри обстріли
На Донбасі відремонтували водогін "Горлівка-Торецьк" попри обстріли

На Донбасі відремонтували водогін "Горлівка-Торецьк" попри обстріли

Українські фахівці завершили ремонт водогону "Горлівка-Торецьк" у Донецькій області, попри обстрілибойовиків.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

Жителів населених пунктів Торецьк, Залізне, Північне, Південне та Щербинівка знову забезпечили питною водою. Фінальним етапом стало завершення зварювальних робіт водогону на околицях селища Південного.

Загалом робоча бригада усунула 6 проривів на 3 виявлених ділянках водогону. До відновлення водопостачання залучали 14 працівників підприємства "Вода Донбасу" та 4 одиниці техніки.

"Складність робіт полягала в тому, що трубопровід пролягає у важкодоступній місцевості, що зумовлено можливою наявністю вибухонебезпечних пристроїв та ймовірністю вогневих провокацій з боку ворога, а виявлення місць проривів ускладнювалося погодними умовами", — пояснили у пресслужбі.

Зазначається, що контроль за режимом припинення вогню здійснювався представниками УС СЦКК безпосередньо на місці робіт. Також у районах проведення ремонтних робіт у дзеркальному форматі по обидва боки працювали патрулі СММ ОБСЄ. Проте це не зупинило бойовиків, які намагалися зірвати ремонт водопроводу.

Українська сторона СЦКК інформує щодо успішного завершення ремонтно-відновлюваних робіт на ділянці водогону...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Вівторок, 12 січня 2021 р.

Нагадаємо, що минулого тижня у Донецькій області п’ять населених пунктів (м. Торецьк, м. Залізне, селище Північне, селище Південне та частково селище Щербинівка) залишилися без водопостачання через прорив на водогоні

Відео Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС

Розмінування Донбасу. Понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів знищили сапери у зоні проведення Операції Об`єднаних сил упродовж року. Це - винятково у Донецькій області й лише те, що відшукали фахівці Центру протимінної діяльності. Водночас, нині розміновують Донбас ще військові сапери та рятувальники ДСНС. Тож загальна кількість ліквідованих боєприпасів, щонайменше, втричі більша. Роботи з розмінування не припиняються ні на день. Але в землі на Донбасі ще залишаються десятки тисяч потенційно-смертоносних пасток. Більше про війну на Сході України

Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader