На тлі блокування акаунтів Трампа Facebook та Twitter втрачають мільярди
На тлі блокування акаунтів Трампа Facebook та Twitter втрачають мільярди

На тлі блокування акаунтів Трампа Facebook та Twitter втрачають мільярди

Капіталізація Facebook падає / Ілюстрація REUTERS

З моменту блокування акаунтів президента США Дональда Трампа ринкова капіталізація Facebook скоротилася на $41 млрд, а Twitter - на $3 млрд.

Про це повідомляє NASDAQ.

Разом з тим акції соцмережі Facebook на біржі NASDAQ подешевшали на 5,3%. І зараз ринкова капіталізація компанії становить $731,56 млрд.

Акції Twitter втратили 7,74% вартості.

Капіталізація компанії знизилася до $38,3 млрд.

Скриншот NASDAQ
Скріншот NASDAQ

Скриншот NYSE
Скріншот NYSE

Історія з акаунтами Трампа

  • 7 січня 2021 року Facebook і Instagram акаунти Дональда Трампа були заблоковані мінімум на два тижні - до кінця його президентського терміну. Про це повідомив засновник і керівник компанії Facebook Inc Марк Цукерберг.
  • 8 січня 2021 року російська асоціація професійних користувачів соцмереж і месенджерів запропонувала президенту США Дональду Трампу перейти на російські соцмережі (заборонені в Україні) після того, як його акаунти заблокували в Twitter, Facebook, Instagram.
  • Того ж дня, 8 січня 2021 року соціальні мережі Twitch і Snapchat оголосили про те, що слідом за іншими сайтами заблокували акаунти президента США Дональда Трампа.
  • 9 січня 2021 року стало відомо про те, що адміністрація соціальної мережі Twitter заблокувала доступ до акаунту Трампа. У соцмережі заявили, що таке рішення було прийнято після "ретельного розгляду недавніх твітів" політика і контексту, який їх оточує.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олена Коваленко

Джерело матеріала
loader
loader