Президент Молдови на зустрічі із Зеленським заговорила українською
Президент Молдови на зустрічі із Зеленським заговорила українською

Президент Молдови на зустрічі із Зеленським заговорила українською

Глава Молдови Майя Санду в рамках офіційного візиту прибула до Києва.

На початку церемонії на території Маріїнського палацу вона на українській мові привітала військовослужбовців України.

Детальніше про звернення Санду до українських військових

Так, Майя Санду привітала українських військових традиційним для нашої країни, але незвичайним для Молдови вигуком "Слава Україні!", на що їй відповіли "Героям Слава!".

Примітно, що раніше на зустрічах з Володимиром Зеленським також і інші глави країн зверталися подібним чином до військових України. Приміром, раніше так вітав українських військовослужбовців і президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Що відомо про офіційний візит Санду в Київ

Сьогодні, 12 січня, в Києві проходить офіційна частина візиту глави Молдови для зустрічі з президентом України.

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram та Viber!

У складі офіційної молдавської делегації - дев'ять чоловік, включаючи - держсекретаря МЗС Дмитра Соколана, генерального секретаря апарату президента Андрія Спину, радників президента Христину Герасимову (з питань зовнішньої політики) і Сергія Тофілата (з енергетичних питань), посла Молдови в Україні Руслана Болбочана і начальника відділу по протоколам, офіційних фотографа і оператора, а також співробітника Служби держохорони.

Цей візит глави Молдови в Україну є першим протягом останніх шести років.

Санду прибула до Києва після запрошення Зеленського, який, до слова, одним з перших відправив главі Молдови привітання з перемогою на президентських виборах в листопаді минулого року.

Президент України заявив, що в Україні налаштовані продовжувати тісну і взаємовигідну співпрацю з Молдовою, яку ще було закладено з візитом Санду до Києва як прем'єр-міністра Молдови в липні 2019-го року.

Під час візиту Санду заплановано проведення її зустрічей з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

На сайті новин MY.UA є різноманітні новини про політиків.

Так, раніше ми писали, що депутати від партії «Слуга народу» провели 2020-й рік надзвичайно активно і «радували» українців все новими та новими прогресивними ідеями.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Джерело матеріала
loader