Естонський прем'єр подав у відставку через корупційний скандал у його партії
Естонський прем'єр подав у відставку через корупційний скандал у його партії

Естонський прем'єр подав у відставку через корупційний скандал у його партії

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас заявив, що йде у відставкучерез корупційний скандал у його партії.

Заяву керівника естонського уряду цитує Delfi.

"У політиці для вирішення важких ситуацій доводиться робити дуже непростий вибір. У сформованій нині ситуації, виходячи зі своїх цінностей, я ухвалив рішення піти у відставку з поста прем'єр-міністра Естонської Республіки", - повідомив Ратас.

За його словами, що до цього він прийшов після консультацій з правлінням партії та з її фракцією в парламенті. Ратас повідомив, що генпрокурор і гендиректор поліції безпеки підтвердили, що не мають до нього жодних претензій.

"Оприлюднені сьогодні підозри прокуратури не означають, що хтось однозначно винен, але вони неминуче кидають серйозну тінь на всіх причетних. У такій ситуації відставка здається однозначно правильним виходом, аби дати можливість пролити світло на всі обставини і досягти ясності", - пояснив прем'єр.

Слід зауважити, що днем раніше партії як юридичній особі, а також п'яти фізичним особам було пред'явлено підозру в корупції. За даними слідства, підприємець Хіллар Тедер і генеральний секретар партії Михайло Корб торік домовилися, що бізнесмен пожертвує паолітичній силі перед місцевими виборами близько мільйона євро. Своєю чергою, пов'язана з Тедером фірма Porto Franco отримає через створений міністерством економіки і комунікації фонд KredEx кредит в 40 млн євро.

Бізнесмен 1 липня і 9 вересня 2020 року пожертвував партії по 30 тисяч євро. Рада Kredex 3 вересня схвалила виділення кредиту Porto Franco.

Як повідомлялося, очільниця Міністерства праці, сім'ї та молоді Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку через звинувачення в плагіаті під час написання дисертації. За даними видання, звинувачення їй висунув незалежний експерт, який стверджує, що близько п'ятої частини дисертаційної роботи, написаної у травні 2020 року, Ашбахер скопіювала без вказівки конкретних посилань. Фахівець також заявив, що і дипломна робота міністерки, датована 2006 роком, також містить плагіат і некоректні цитати та свідчить про недостатні знання німецької мови. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader