Країни Балтії через арешт Навального пропонують обговорити нові санкції ЄС проти Кремля
Країни Балтії через арешт Навального пропонують обговорити нові санкції ЄС проти Кремля

Країни Балтії через арешт Навального пропонують обговорити нові санкції ЄС проти Кремля

Країни Балтії вимагають запровадити нові санкції проти РФ / Ілюстрація REUTERS

Міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс, Литви Габріелюс Ландсбергіс і Естонії Урмас Рейнсалу виступають за можливість застосування санкцій Європейського Союзу проти російської влади через арешт російського опозиціонера Олексія Навального до 15 лютого.

Про це йдеться у спільному листі Балтійських глав МЗС до віце-президента Єврокомісії, високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля, оприлюдненому Рінкевічсом у мікроблозі Twitter.

"Ми вважаємо, що це важливо вжити додаткові рішучі дипломатичні заходи з метою посилення тиску на офіційну російську владу, котрі сприятимуть звільненню Навального", - йдеться у листі міністрів.

Також вони висловлюють переконання, що питання арешту Навального треба обговорити наступного тижня на Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, в тому числі "можливе запровадження додаткових обмежувальних заходів".

"Якщо російська влада продовжуватиме порушувати права пана Навального на свободу і безпеку, ми запропонуємо вам подумати над тим, аби відкласти ваш візит до Москви, запланований на початок лютого", - наголошується у листі.

Повернення Навального до Росії

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння минулого літа.
  • Його літак мав приземлитися в аеропорту «Внуково», але його було перенаправлено в «Шереметьєво».
  • Одразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • Сьогодні суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Джерело матеріала
loader
loader