Тарифні протести. На Буковині люди перекрили одразу кілька трас
Тарифні протести. На Буковині люди перекрили одразу кілька трас

Тарифні протести. На Буковині люди перекрили одразу кілька трас

На Буковині в селах Берегомет, Неполоківці та Оршівці люди перекрили дорогу національного значення, а в селі Мамаївці й місті Кіцмань триває перекриття міжнародної траси. Пікетувальники вимагають зменшення тарифів на комунальні послуги, повідомили в пресслужбі патрульної поліції Чернівецької області.

«Перекриття дорожнього руху в селі Мамаївці, Берегомет, Неполоківці, Оршівці та в місті Кіцмань. У Мамаївцях та Кіцмані - траса міжнародного значення, Берегомет, Неполоківці та Оршівці - національного. Люди протестують проти високих тарифів на газ та електроенергію», – зазначили в поліції.


На місці протестів чергують поліцейські, які слідкують за дотримання порядку. Через перекриття утворилися величезні затори, люди не пропускають транспорт.

У понеділок, 18 січня, уряд України ухвалив рішення про зниження цін на газ для українців. Компанія «Нафтогаз України» підтвердила готовність поставляти газ домогосподарствам по 6,99 гривень за кубометр у межах тарифного плану «Місячний». Він діятиме на час карантину або опалювального сезону. 

У п'ятницю, 15 січня, в містах України відбулася всеукраїнська акція «Стоп тарифний геноцид». Учасники акції протестували проти підвищення тарифів на газ і його транспортування. Люди перекривали рух на важливих дорогах державного значення, а також штурмували обласні ради. 

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader