В останні дні президентства Трамп хоче підписати близько сотні помилувань - ЗМІ
В останні дні президентства Трамп хоче підписати близько сотні помилувань - ЗМІ

В останні дні президентства Трамп хоче підписати близько сотні помилувань - ЗМІ

В останні дні президентства Дональда Трампа його юристи та радники торгують помилуваннями, повідомляє видання New York Times, посилаючись на свідчення та листування. Зокрема, юрист Трампа Руді Джуліані пропонував колишньому працівнику ЦРУ, загратованому за розкриття державної таємниці, президентське помилування за два мільйони доларів. Трамп планує підписати близько 100 помилувань.

Тим часом у Вашингтоні і столицях штатів напередодні інавгурації нового президента заблоковані військовими середмістя, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок18 січня. 

Безпрецедентні заходи безпеки в Вашингтоні посилюються щодня: ближче до Капітолію обнесеного парканами підходити вже не можна. Утім, і це ще не кінець. Поліцейські кажуть, що лінія безпеки зсунеться ще далі - наскільки серйозно тут чекають збройних протестів в день інавгурації.

У всій країні вже сьогодні відбулися протести6 нечисельні демонстрації збиралися в столицях штатів. Там охорона теж помітно посилена: військова техніка на вулицях, паркани навколо місцевих законодавчих споруд. В штатах, де це дозволено, зокрема в Мічигані, протестувальники прийшли зі зброєю.

Натомість у Вашингтоні, американській столиці, відкрите носіння зброї заборонене. Саме тому охочим тут протестувати в день інавгурації доведеться залишити її вдома. На авіарейсах також ввели додаткові обмеження: не дозволяючи людям провозити зброю в багажі.

Відео Трамп підпише численні помилування в останні дні президентства

В останні дні президентства Трампа його юристи та радники торгують помилуваннями. Про це повідомляє видання Нью-Йорк Таймз, посилаючись на численні свідчення та листування. Зокрема, юрист Трампа Руді Джуліані пропонував колишньому працівнику ЦРУ, заґратованому за розкриття державної таємниці, президентське помилування за два мільйони доларів. Подробиці – у сюжеті.    

Трамп підпише численні помилування в останні дні президентства
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Усього для протестувальників виділили в центрі дві дільниці, огороджені парканами. У кожній може перебувати не більше ста людей. Це набагато менше, ніж буде гостей на закритій від загалу інавгурації Байдена, куди запрошені зокрема всі дипломати, серед них і наш посол. 

У центрі вже не ходить громадський транспорт, зачинили понад десять станцій метро. Дорогами з'явилися попередження: "Будь ласка, утримайтесь від поїздок до Вашингтона 20 січня". Усі чотири мости,  які сполучають столицю зі штатом Вірджинія, перекриють. 

Уцентрі Вашингтона військових зараз більше, ніж Сполучені Штати тримають в Афганістані та Іраку. Через усе це Дональд Трамп ввійде в історію як президент, який залишає посаду з найнижчим рейтингом. Лише третина американців продовжують схвалювати його дії, і як видно з кривої, зменшився рейтинг Трампа саме після подій 6 січня, коли підбурений президентом натовп увірвався до Капітолію. 

Автор:
Яна Слєсарчук
Джерело матеріала
loader
loader