Керівник Samsung отримав 2,5 роки в’язниці за хабар
Керівник Samsung отримав 2,5 роки в’язниці за хабар

Керівник Samsung отримав 2,5 роки в’язниці за хабар

Також Лі Чже Ен запропонував або обіцяв чиновникам $38 млн за те, щоб держава дозволила злиття Samsung C&T і Cheil Industries на потрібних йому умовах
Скрін з фото Reuters

Чи Чже Єн був причетний до дачі хабара в розмірі понад $6 млн

Суд засудив віцепрезидента компанії Samsung Electronics і фактичного керівника Samsung Group Лі Чже Єна до тюремного ув'язнення на два роки і шість місяців за звинуваченням у хабарництві. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Чи Чже Єна в 2017 році засудили до п'яти років.

За версією звинувачення, він був причетний до дачі хабара в розмірі понад $6 млн. Також Лі Чже Ен запропонував або обіцяв чиновникам $38 млн за те, щоб держава дозволила злиття Samsung C&T і Cheil Industries на потрібних йому умовах, але через рік суд замінив вирок фактичному голові Samsung Group на умовний і він вийшов на свободу.

У 2019 році суд відправив справу Лі Чже Єна на повторний розгляд в нижчу інстанцію. Нинішнє рішення суду передбачає, що Лі повернеться до в'язниці, але рік, який він уже відсидів у в'язниці, буде йому зараховано в призначений термін ув'язнення.

До слова, корупційний скандал пов'язаний з колишнім президентом Південної Кореї Пак Кин Хе. Її близька подруга Чхве Сун Сіль, користуючись дружбою з президентом, вимагала гроші у великих корпорацій, зокрема у Samsung і Lotte.

У кінці 2016 року Пак Кин Хе оголосили імпічмент, а в квітні пред'явили звинувачення. Експрезидент отримала 25 років позбавлення волі і штраф $17,8 млн за розголошення держтаємниці, вимагання, зловживання владою та отримання хабарів.

Як повідомлялося у жовтні минулого року, у Сеулі помер глава Samsung.

 

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader