Прем'єр Італії Конте офіційно подав у відставку
Прем'єр Італії Конте офіційно подав у відставку

Прем'єр Італії Конте офіційно подав у відставку

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив про відставку. Рішення викликане урядовою кризою через розбіжності поглядів чиновників на використання коштів ЄС, виділених країні на боротьбу з коронавірусом,

Про це повідомляє Rainews 24. 

Джузеппе Конте передав прохання про відставку президентові Італії Серджо Маттареллі. До зустрічі з ним Конте провів засідання, на якому поінформував про намір покинути свій пост.

"Дякую кожному міністру, тепер вирішення кризи в руках Маттарелли", - заявив Конте.

Глава держави повинен вирішити, чи будуть в країні проведені дострокові вибори, або у Конте буде можливість сформувати новий уряд з більш широкою коаліцією. 

Нагадаємо, Конте має наміри відновити більшість у Сенаті, щоб добитися повторного призначення. "Моя мета - знайти угоду, яке надає ясну політичну перспективу уряду до кінця терміну", - казав він. . 

Варто зазначити, що урядова криза була спричинена тим, що партія "Viva Italia" колишнього прем'єр-міністра Маттео Ренці вийшла з правлячої коаліції. Ренці і Конте не змогли домовитися про те, як краще використовувати кошти ЄС для Італії на боротьбу з коронавірусом. 

Однак, минулого тижня Сенат Італії підтримав вотум довіри до уряду прем'єр-міністра країни Джузеппе Конте, зберігши його посаду. Водночас опозиція заявила, що все одно вимагатиме його відставки. 

Джерело матеріала
loader
loader