Затримання Навального: прихильники опозиціонера планують нові мітинги в 53 містах
Затримання Навального: прихильники опозиціонера планують нові мітинги в 53 містах

Затримання Навального: прихильники опозиціонера планують нові мітинги в 53 містах

Прихильники російського опозиційного політика Олексія Навального, якого арештували на 30 діб, планують знову провести мітинги на його підтримку.

Про це повідомляється в Тelegram-каналі "Команда Навального".

Акції заплановані на неділю, 31 січня у 53 російських містах. "Ми вимагаємо не просто свободи для Навального. Ми вимагаємо свободи для всіх", - йдеться у повідомленні.

Початок мітингів о 12:00. Розпочнуться вони на центральних площах міст. Зокрема, в Москві прихильники опозиціонер планують зібратися на Старій площі, а також на Луб'янській площі, де розташована штаб-квартира ФСБ. 

Як повідомлялося, у російських місстах 23 січня відбулися акції на підтримку Олексія Навального. Найбільші акції відбувалися в Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тисяч людей. Аби завадити протестам, на вулиці вивели ОМОН та Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу. 

Олексій Навальний, який лікувався у Німеччині після отруєння "Новачком", заявив про намір повернутися до Росії. 13 січня в РФ його оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Раніше російський слідчий комітет відкрив справу проти опозиціонера. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертвування для "Фонду боротьби з корупцією".

Навальний повернувся до Росії 17 січня. Його літак, який мав прибути до "Внуково", перенаправили в аеропорт "Шереметьєво". Там його затримали. Судове засідання відбулося 18 січня. Найближчі 30 діб Навальний залишатиметься під арештом. Опозиціонер перебуває у СІЗО "Матроська тиша".

Відео Політична боротьба: чим закінчився вчорашній протест на підтримку Навального в Росії

Нове обличчя протестів проти Путіна - російські школярі, з якими тепер воює тамтешня поліція. На мітинги проти арешту Навального підлітки збиралися в соцмережі ТікТок. І це - новий несподіваний хід російського опозиціонера. Кремль іще не придумав, що робити у відповідь, але ця ж мережа стократно посилила ще один убивчий постріл Навального по "кремлівському старцю". Фільм про розкішний палац Путіна на Чорному морі. То чим закінчилися вчорашні рекордні затримання в Росії і як соцмережа для підлітків стала новим інструментом політичної боротьби – розкаже ТСН.Тиждень.    

Політична боротьба: чим закінчився вчорашній протест на підтримку Навального в Росії
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Джерело матеріала
loader
loader