Сутички та перші затримання: у Польщі не вщухають протести через заборону абортів
Сутички та перші затримання: у Польщі не вщухають протести через заборону абортів

Сутички та перші затримання: у Польщі не вщухають протести через заборону абортів

Сутички та перші затримані: у Польщі тривають масштабні протести через заборону абортів.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 29 січня. 

Під стіни Конституційного суду, який ухвалюва сканадальне рішення, надвечір вийшли тисячі людей. Із плакатами у руках вони закликали скасувати заборону.

На акцію одразу підтягнули загони поліції, які почали розганяти натовп. У результаті протистоянь затримали щонайменше трьох людей.

Відео У Польщі тривають протести через заборону абортів

Сутички та перші затримані. У Польщі тривають масштабні протести через заборону абортів. Під стіни Конституційного суду, який приймав скандальне рішення, надвечір вийшли тисячі людей. Із плакатами у руках вони закликали скасувати заборону. На акцію одразу підтягнули загони поліції, які почали розганяти натовп. У результаті протистоянь затримали щонайменше 3 людей. Скандальний закон про аборти Конституційний суд прийняв цієї середи. Відтепер переривання вагітності дозволяється лише після зґвалтування, інцесту або у разі загрози життю матері.    

У Польщі тривають протести через заборону абортів
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Як повідомлялося, скандальний закон про аборти вступив у силу цієї середи. Відтепер переривання вагітності дозволяється лише після зґвалтування, інцесту або у разі загрози життю матері. Рішення пояснили тим, що навіть у випадку серйозних, невиліковних патологій плоду, новонароджена дитина не може бути позбавлена прав і свобод гарантованих конституцією.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Конституційний суд Польщізаборонив переривати вагітність через патологію плоду. До слова, саме це головна причина абортів у країні.

 

Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader