Заборона абортів: ніч у Польщі минула з черговими протестами
Заборона абортів: ніч у Польщі минула з черговими протестами

Заборона абортів: ніч у Польщі минула з черговими протестами

У Польщі третій день поспіль тривають протести проти введення майже повної заборони на аборти.

Про це пише Reuters.

Попри карантинні обмеження, сотні людей зібралися у центрі Варшави під гасло: «Свобода, рівність, аборти на вимогу». Деякі несли плакати з написами: «Я боюся жити» і «Заборона абортів дискримінує бідних».

Поліція у захисному споряджені огородила головні вулиці столиці, коли протестувальники йшли маршем під пісні, зокрема, Queen.

За словами організаторів, щодо одного з лідерів протестів застосували перцевий балончик. Водночас агентство пише, що балончики першими застосували з боку учасників акції.

Заборона абортів у Польщі

  • У жовтні Конституційний суд Польщі заборонив проведення абортів у країні через проблеми розвитку плода. Жінкам дозволено переривати вагітність тільки на підставах зґвалтування, інцесту або ризику здоров'я для матері.
  • Рішення суддів викликало обурення з боку громадськості. І вже ввечері на вулиці Варшави вийшли сотні жінок, вимагаючи від влади скасувати заборону. До позиції суспільства приєдналися опозиційні політики.
  • У Раді Європи постанову суду назвали "сумною для жіночих прав".
  • Постанова Конституційного суду Польщі, яка майже повністю забороняє аборти, набрала чинності 27 січня. Раніше її дію відтерміновували через масові протести.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader
loader