Франція закликає Німеччину відмовитися від "Північного потоку-2"
Франція закликає Німеччину відмовитися від "Північного потоку-2"

Франція закликає Німеччину відмовитися від "Північного потоку-2"

Франція закликає Німеччину відповитися від будівництва проєкту "Північний потік-2", адже нинішніх санкцій проти Російської Федерації недостатньо.

Про це в інтерв'ю радіо France Inter заявив французький держсекретар у справах Європи Клеман Бон.

За його словами, необхідність в новому газопроводі сумнівна. Саме тому Берлін міг би відмовитися від трубопроводу, висловивши таким чином реакцію на репресії в Російській Федерації, які пов'язані із затриманнями учасників акцій протесту на підтримку арештованого Олексія Навального.

"Ми повинні піти далі, варіант "Північного потоку-2" розглядається, але це рішення Німеччини, оскільки він в в Німеччині", - додав він.

Політи наголосив, що вирішувати долю газопроводу має Німеччина. Своєю чергою, керівництво Франції завжди вважало це сумнівним проєктом.

Як повідомлялося, 19 січня 2021 року США розширили санкції проти Російської Федерації. Зокрема, до санкційного списку потрапило судно "Фортуна" і його власник — компанія "КВТ-Рус", які беруть участь у прокладанні російського газопроводу "Північний потік-2". 

Нагадаємо, тодішній президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів. До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України. 

Відео Європарламент закликав припинити будівництво "Північного потоку-2" через арешт Навального

Зупинити "Північний потік-2" через арешт Навального. Резолюцію із відповідним закликом напередодні ухвалив Європарламент. У документі, серед іншого, закликають країни Євросоюзу до ґрунтовного перегляду стратегії відносин з Росією й навіть запровадити санкції проти осіб причетних до арешту опозиціонера.  

Європарламент закликав припинити будівництво "Північного потоку-2" через арешт Навального
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader