Компанія Маска чипувала мавп і обіцяє навчити їх грати у відеоігри
Компанія Маска чипувала мавп і обіцяє навчити їх грати у відеоігри

Компанія Маска чипувала мавп і обіцяє навчити їх грати у відеоігри

Засновник Tesla і SpaceХ Ілон Маск повідомив, що його стартап Neuralink успішно імплантував в мозок мавпи чип, що навчило її грати у відеоігри.

Про це повідомляє Bloomberg.

"У нас є мавпа з бездротовим імплантатом у черепі з крихітними проводами, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму", — запевняє бізнесмен.

За його словами, мавпа "щаслива" і живе в "найкращих мавпячих умовах у світі".

Neuralink розраховує, що піддослідні мавпи будуть грати один з одним в інтелектуальний пінг-понг.

Маск пообіцяв приблизно через місяць показати відео з мавпами, що грають у відеоігри. Він пояснив, що мета створення проєкту — це лікування пошкоджень головного та спинного мозку і повернення людям втрачених можливостей за допомогою імплантованого чипа.

Стартап Neuralink, який Маск створив в 2017 році, займається розробкою мозкових чипів. Майбутніми продуктами Neuralink можуть стати нейронні чипи, вбудовані у мозок людини з метою усунення наслідків певних хвороб, розширення пам'яті, лікування паралічу, сліпоти, депресії, хвороби Паркінсона і більш оптимального управління складними системами тощо. Передбачається можливість подумки грати у відеоігри, викликати авто Tesla, або завантажувати і відтворювати спогади на комп'ютері.

Рані Ілон Маск на презентації Neuralink показав чипованих свиню.

Відео Ілон Маск обіцяє 100 мільйонів доларів тому, хто винайде найкращу антикарбонову технологію

Таке дослівно написав у своєму твіттері Ілон Маск, явно занепокоєний невпинним зростанням рівню вуглецю в атмосфері і глобальним потеплінням, як наслідок. Чи це такий маркетинговий хід для просування своїх електромобілів чи людству справді треба перелаштуватися до більш свідомого виробництва та споживання енергії. Відповідь шукав "Спецкор". Повні випуски дивіться на 1+1 video

Ілон Маск обіцяє 100 мільйонів доларів тому, хто винайде найкращу антикарбонову технологію
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader