Справа Шеремета: як проходив суд щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним
Справа Шеремета: як проходив суд щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним

Справа Шеремета: як проходив суд щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним

Андрій Антоненко залишається за ґратами. "Ріффмастеру" продовжили запобіжний захід ще два місяці. Таке рішення сьогодні ухвалив Шевченківський райсуд Києва. Радилися близько двох годин.За перебігом засідання стежила кореспондентка "5 каналу" Марія Писаренко.

Судове засідання завершилося, Андрій Антоненко лишається за гратами щонайменше до 2 квітня йому продовжили запобіжний захід. Прокурори просили продовжити запобіжний захід, а от адвокати навпаки намагалися переконати суд у тому, що Андрій Антоненко вже досить довго сидить за гратами при тому, що його вина не доведена. І те, що суд не може раніше закінчити розгляд справи, це власне питання до самого суду.

Крім того адвокати кажуть, що інші адвокати справи Яна Дугарь та Яна Кузьменко мають м’якші запобіжні заходи. Яна Дугарь перебуває під особистим зобов’язанням, а Юлія Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом та ці аргументи на суд не подіяли.

"Ми хотіли розпочати з вивчення цих доказів, щоб при обранні, продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у суду було ще більше підстав відпустити пана Антоненка, розуміючи, що особі із такою різницею у рості не може бути причетною до вчинення кримінального правопорушення. Проте нам було відмовлено, – заявив адвокат Андрія Антоненка Станіслав Кулік.

Всі клопотання сторони захисту, які вони подавали, суд відхилив. Зокрема адвокати просили взяти на поруки Андрія Антоненка, поручителів навіть не пустили до залу суду, але вони цілий день перебували під дверима. Кажуть, що засідання закрите для поручителів та інших сторонніх особі.

"Два тижні тому, мої адвокати заводили лікаря, робили ПЛР-тест, все було нормально, але  то було два тижні, а погано вже зараз. Тримаюся", – каже Андрій Антоненко.

Андрій Антоненко бадьорість духу не втрачає, інші фігуранти цієї справи Яна Дугарь та Юлія Кузьменко також отримали продовження запобіжних заходів.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва продовжив на 60 днів – до 2 квітня включно – дію запобіжних заходів усім трьом обвинуваченим у справі про вбивство Павла Шеремета.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader