Їхнє спілкування було схоже на розмову двох друзів у барі: Трамп приховував свої дзвінки до Путіним
Їхнє спілкування було схоже на розмову двох друзів у барі: Трамп приховував свої дзвінки до Путіним

Їхнє спілкування було схоже на розмову двох друзів у барі: Трамп приховував свої дзвінки до Путіним

45-й і вже колишній президент США Дональд Трамп під час свого терміну на посаді глави держави не розкривав усіх подробиць та приховував свої розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, яких за останні 4 роки було щонайменше десяток.

Про це повідомляє американська газета "Politico".

Зазначається, що те, що було сказано між двома лідерами, є великою таємницею, яку радники нинішнього президента Джо Байдена вважають обов'язковою для з'ясування.

"Розуміння того, що було сказано між ними, може допомогти зрозуміти, чи розкривав коли-небудь Трамп конфіденційну інформацію чи укладав якісь угоди з лідером Кремля, які можуть здивувати нову адміністрацію", - йдеться у повідомленні американського видання.

Газета зазначає, що Білий дім, який очолює Джо Байден, не коментував зміст цих розмов та не уточнив, що він їм достеменно відомий. Однак, за словами одного з колишніх членів Ради нацбезпеки США, який нині близький до команди 46-го президента, "дізнатися про те, що Трамп казав Путину, є пріоритетом національної безпеки".

Більше того, як пише "Politico", Трамп за свого президентства ретельно охороняв свої приватні розмови з іноземними лідерами. Часто він спілкувався без перекладачів та записів цих розмов. А особливих зусиль щодо приватності він докладав саме у спілкуванні з російським лідером. Проте, за словами колишніх радників Трампа, він рідко коли говорив Путіну щось таке, чого він не повідомляв публічно. Марина Гросс, яка перекладала багато дзвінків і зустрічей Трампа з Путіним, сказала, за словами одного чиновника, їхнє спілкування часто "нагадувало розмови двох друзів, які спілкуються в барі".

Нагадаємо, у вересні 2019 року в США почалося розслідування щодо оголошення Трампу імпічменту, після того як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск, який президент США, за його даними, чинив на Зеленського з метою нашкодити своєму супернику на виборах 2020 року, демократу Джо Байдену. 19 грудня 2019 року Палата представників оголосила імпічмент Трампу. Звинувачення будувалися на факті заморожування військової допомоги для України влітку 2019 року і на свідченнях про те, що Трамп вимагав від Києва провести розслідування діяльності сина Байдена в Україні. 6 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа. Другий імпічмент оголосили Дональду Трампу демократи в Палаті представників 20 січня, за кілька днів до того, як він офіційно залишив пост. Трампа звинуватили в підбурюванні до заколоту.

Відео Новини світу: американський Сенат визнав конституційним другий процес імпічменту Трампа

Сенат Сполучених Штатів визнав конституційним другий процес імпічменту Дональда Трампа. Адвокати колишнього президента намагалися оскаржити рішення. Наполягали на тому, що Трамп не може постати перед судом, бо вже полишив посаду. Й звинуватили демократичну партію у політичній вмотивованості. Американське видання "CNN" з посиланням на власні джерела повідомило, що Трамп був вкрай незадоволений виступом своїх адвокатів.  

Новини світу: американський Сенат визнав конституційним другий процес імпічменту Трампа
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader